Politiet advarer folk etter funn av merker på dører

Politiet mistenker at tyver på ny har merket boliger for å gjøre innbrudd. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Telemark politidistrikt har fått inn flere meldinger både i går og i dag om huseiere i Skien som har funnet trepinner som er stukket mellom dør og karm eller lagt oppå dørhåndtaket.

– I ett av tilfellene var det lagt en pinne på dørhåndtaket. Den faller ned hvis døren blir åpnet. Hvis døren ikke blir åpnet i løpet av for eksempel ett døgn, så tenker vel tyvene at huseier er bortreist, forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til TV 2.

Han ber nå huseiere om å sjekke sin dør, og gjerne ta en titt hos naboen hvis man vet vedkommende er bortreist.

Det er ikke første gang politiet i Telemark får melding om dette. Også tidligere i år meldte huseiere fra om at husene var blitt merket.

– Det begynner å bli en kjent sak dette, sier operasjonslederen til TV 2.

Foreløpig har ikke politiet noen mistenkte. 

– Vi har ingen observasjoner av dem som har gjort dette. Derfor ønsker vi opplysninger fra folk som kan ha sett mistenkelige personer eller biler.

En time etter at politiet sendte ut den første meldingen på Twitter, kommer det stadig inn nye meldinger om merking av hus. 

– Nå har vi fått inn meldinger om tilfeller av slik merking fra samtlige bydeler i Skien. Denne gangen var det en tannpirker som var brukt, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

Politiet i Telemark har meldt saken inn til Grenseløs-prosjektet som er et samarbeid mellom flere politidistrikt for å bekjempe vinningskriminelle som reiser rundt.