Oilers-spiller klikket etter utvisning 

– Ikke første gang han blir urettferdig behandlet, sier Oilers-treneren etter utvisningen av Tommy Kristiansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tommy Kristiansen gikk rasende av isen i midtperioden i 1-2-tapet mot Stjernen etter å ha pådratt seg en fem minutters utvisning.

Fikk matchstraff
Stavanger Oilers-spilleren kastet en hanske på isen, sparket til en bøtte med vann og kastet den i veggen. Kristiansen var tydelig misfornøyd med utvisningen han pådro seg etter først å ha blitt taklet, så lagt i isen av Marcus Bjørsland.

Kristiansen ble liggende oppå Stjernen-spilleren og så ut fra tv-bildene ut til å dytte til Bjørslands hode før dommeren måtte bryte dem fra hverandre. Bjørsland fikk to minutters straff, mens Kristiansen fikk fem.

Se situasjonen i videovinduet øverst på siden!

I garderoben, mens midtperioden fremdeles pågikk, tvitret Kristiansen:

– Vurderer å bytte navn... Pinlig.

Kristiansen: – Helt utrolig
Da TV 2 snakket med Kristiansen etter kampen, hadde han fremdeles liten forståelse for hvorfor han fikk matchstraff.

– Pucken ligger fri foran mål, og jeg skal egentlig bare dytte den inn. Jeg får en cross-checking og faller ned. Jeg blir holdt rundt hodet, drar meg løs og legger meg oppå ham. Det var det, sier Kristiansen til TV 2.

– Du gjør ikke noe straffbart?

– Nei, absolutt ikke. Jeg gjør absolutt ingenting. Jeg holder ham nede. Det er helt utrolig at han (dommeren) klarer å gi meg matchstraff.

Dommer Thomas Tysland står på at avgjørelsen om å gi matchstraff var korrekt. Han opplyser samtidig at Kristiansen ikke vil få ytterligere utestengelse for hendelsen.

– Tommy får først en kakk av en Stjernen-back i ryggen. Etterpå havner han oppå keeperen. Bjørsland legger armen rundt hodet på Tommy. De ender inne i målet der Bjørsland ligger på magen uten å kunne forsvare seg noe særlig. Tommy legger seg oppå og slår et par ganger. Jeg legger meg oppå og roper flere ganger at han må slippe. Han gjør ikke det. Derfor dømmer jeg det jeg dømmer, Tysland til TV 2.

Kristiansen innrømmer imidlertid at oppførselen i kjølvannet av utvisningen var dårlig.

– Jeg skal være rolig og heller gjøre det i garderoben. Det legger jeg meg helt flat for. Der og da følte jeg at jeg gjorde en bra kamp. Det er dumt at en dommer ødelegger kampen for meg. Da blir jeg sinna, sier Kristiansen.

– Slår meg et par ganger
Bjørsland, som var involvert i den omdiskuterte situasjonen, synes at dommerens avgjørelse var altfor streng.

– Det er vel jeg som starter hele greiene. Jeg drar ham ned, så ligger jeg i fosterstilling og håper han ikke skal slå meg. Det er ikke noe verre enn det, sier Bjørsland.

– Slår han deg?

– Et par ganger, men ikke noe voldsomt.

– Er det fortjent med matchstraff?

– Nei, jeg synes ikke det. Vi er like gode begge to. To minutter hadde holdt.

Thoresen hardt ut mot dommerne
Den oppfatningen delte også Oilers-trener Petter Thoresen i etterkant av oppgjøret. Han var direkte oppgitt over dommerne.

– Jeg ser han kjenner at han blir ordentlig urettferdig behandlet. Det er ikke første gangen. Han står foran der og er klar for å ta imot juling. Men han kan ikke bli behandlet som hva som helst. Norske dommere tolererer rett og slett at spillere slår og tar kvelertak på ham, sier Thoresen til TV 2.

– Tommy er en tøff, men fair spiller. Men han er ikke fair så lenge han blir urettferdig behandlet av norske dommere. Da tipper det litt over for ham.

– Du har en ganske lang diskusjon med dommeren. Hva gikk den på?

– Det går på at pucken ligger fri i målgården. Det er åpent mål, og Tommy skal skyte pucken i mål. Så blir han overfalt.

I TV 2s HockeyXtra ville ikke landslagssjef Roy Johansen spekulere i om Kristiansen fikk utvisningen på grunn av navn og rykte.

– Jeg velger ikke å tro det. Han blir lagt ned bakfra. Men han må jo holde hodet kald og ta den fem-minutteren. Det var nok tøft med en fem-minutter ut fra bildene vi har sett her, sier Johansen.

Serieleder Stavanger Oilers tapte kampen mot Stjernen 1-2. Dette er siddisenes tredje tap for sesongen. To av de tre nederlagene har kommet mot Stjernen, som ligger på åttendeplass i Get-ligaen.