NYE KANOER: Rektor Bjørg Tørresdal og kollegene fant 120.000 kroner da de ryddet i skolens safe. Nå har de kjøpt kanoer til elevene.  FOTO: TROND BLIKØ / TRØNDER-AVISA
NYE KANOER: Rektor Bjørg Tørresdal og kollegene fant 120.000 kroner da de ryddet i skolens safe. Nå har de kjøpt kanoer til elevene.  FOTO: TROND BLIKØ / TRØNDER-AVISA

Fant 120.000 kroner da de ryddet i skolens safe

Elevene ved en ungdomsskole i Levanger får nye kanoer, etter at skolen fant 120.000 kroner da de ryddet i et gammelt pengeskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye ungdomsskolen i Levanger har i høst flyttet fra Frol til Røstad og i den forbindelse gikk de gjennom innholdet i safen.

Det var Trønder-Avisa som først skrev om pengefunnet.

– Jeg har aldri ryddet i safen før nå. Vi var overrasket over at det var så mye penger, sier rektor Bjørg Tørresdal til TV 2.

Pengene stammer fra mye forskjellig som kontantkasser for blomsterinnkjøp for de innsatte, overskudd fra skoleball og penger fra panting av flasker, ifølge rektoren.

Rektoren som har jobbet ved skolen i tre år sier at de hele tiden har vært klar over at det kunne være penger i safen, men ante ikke at det var så mye.

Nå har de brukt de eierløse pengene på noe som vil gagne skolen på en positiv måte.

Ledergruppen bestemte at pengene skulle brukes på ti nye kanoer til elevene. Dette viste seg å være populært, ifølge Tørresdal.

– Det har alltid vært for få kanoer når vi skal på tur. Nå har vi ti splitter nye.

Rektoren oppfordrer også andre skoler som holder til i gamle bygninger å ta en sjekk i safen.

– Jeg tror det kan være flere slike pengeskap rundt om på skoler i landet, sier Tørresdal.

(©TV 2/NTB)