KLAR FOR NORSK LAG: Justyna Kowalczyk skal gå for Team Santander ut året. AFP PHOTO
KLAR FOR NORSK LAG: Justyna Kowalczyk skal gå for Team Santander ut året. AFP PHOTO

Kowalczyk har signert for norsk lag

Justyna Kowalczyk går Marcialonga, Birkebeineren og Årefjellsloppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun gikk et forrykende Vasalopp i fjor, og nå bekrefter Team Santander at Justyna Kowalczyk (32) har signert avtale med det norske laget. Og blir dermed lagkamerat med brødrene Aukland, Johann Olsson, Andreas Nygaard og Tord Asle Gjerdalen.

– Hun har signert. I første omgang ut året, men vi ønsker å ha henne på laget fram til 2018, sier manager Nils Marius Otterstad til TV 2.

Reklameshoot
Kowalczyk kom rett fra høydesamling i Val Senales der hun bekreftet overfor TV 2 at hun kommer til å satse på langløp denne sesongen.

– Jeg skal gå minst tre renn, Marcialonga, Birkebeineren og Årefjellsloppet, sier den polske stjernen til TV 2.

I dag er hun på filmsettet i Warzawa for å spille inn reklamefilm. Ifølge manager Otterstad er det ren «Hollywood»-stil over produksjonen.

– Det er hundre menennsker i sving her. Dette er på en måte første arbeidsdag for Justyna med Santander, og første møte for henne med Santanders folk her i Polen. Hun virker mer motivert enn noen gang, er smørblid, og vi håper det vil gi resultater i verdenscupen og Ski Classics, sier Otterstad.

I motsetning til Petter Northug sliter ikke den polske stjernen med å få profilere sitt private lag under konkurransene.

– Hun kommer til å gå alle renn, både i verdenscupen og Ski Classics med vår sorte og røde skidress. På lua skal hun reklamere for oss, mens hun skal ha forbundets sponsorer på drakten. Dette hadde det polske forbundet ingenting imot, forklarer Otterstad.

Stjerne
Med Kowalczyk på laget er Team Santander i ferd med å bli et internasjonalt lag. Fra før har de sikret seg Johann Olsson (Sverige), Katarina Smutna (Østerrike), samt søskenparet Kerrtu og Ivo Niskanen (Finland).

– Dette er en viktig strategi for oss i Santander og bli mer internasjonale. Vi er et internasjonalt firma, så vi er veldig fornøyde med at Team Santander har fått inn Kowalczyk, sier Olav Hasund, som er nordisk direktør for Santander Consumer Bank.

I morgen holder Kowalczyk pressekonferanse i den polske hovedstaden, der det er påmeldt rundt femti pressefolk.

– Hun er stjerne i et litt større land enn Norge. Det er perfekt kommersielt for oss, sier Otterstad.