Her gjenopplives Sanna (1) etter drukning da flyktningbåt sank: 

– Da vi hørte henne gråte, det var den fineste lyden på jord

– Jeg så jo at hun var klinisk død, så jeg tok henne i armene og løp til førstehjelpsstasjonen så fort jeg kunne, forteller den norske frivillige på Lesvos, Geir Ove Kvalheim. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de norske frivillige delte onsdag en video fra den desperate redningsaksjonen utenfor den greske øya Lesvos, da en båte med minst 242 flyktninger om bord kantret.

Videoen viser hvordan hjelpearbeiderne klarte å gjenopplive den ett år gamle Sanna, som druknet kort tid etter at båten sank.

– Jeg fikk henne i armene av en gråtende mann ombord, og løp med henne til vår provisoriske førstehjelpsstasjon. Hun var død da de trakk den lille kroppen hennes opp av havet, skriver Geir Ove Kvalheim om videoen han postet på Facebook.

– Pappaen hennes skrek av lykke

I 30 minutter jobbet de intenst med henne, og mange hender hjalp med å varme henne med tepper. Ved siden av Kvalheim sto Sannas far som gråt, ba til Gud, og kysset de hvite føttene til datteren sin, forteller nordmannen i Facebook-innlegget som TV 2 gjengir med hans tillatelse.

– Vi byttet på å ventilere og gi hjertekompresjon, ingen av oss ville gi opp. Etter en halv time gråt Sanna. Kastet opp havvann. Pappaen hennes skrek av lykke, kysset oss på pannene.

En to år gammel gutt ble også reddet etter 20 minutter med intens jobbing, forteller han.

Norsk skip reddet 122

Ifølge Kripos reddet mannskapet på den norske redningsskøyta Peter Henry Von Koss opp 122 personer av vannet. Onsdag kveld ble det bekreftet at minst fem personer er funnet omkommet, deriblant tre barn. Nærmere 40 mennesker antas å være savnet etter at trebåten sank.

Hittil i år har 560.000 flyktninger ankommet Hellas sjøveien, mens det totale antallet som har ankommet Europa over Middelhavet er på over 700.000 mennesker, ifølge AFP.