JUBLET FOR SISTE GANG: Odds Frode Johnsen jubler etter eliteseriekampen mellom Odd og Brann på Skagerak Arena i 2014.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
JUBLET FOR SISTE GANG: Odds Frode Johnsen jubler etter eliteseriekampen mellom Odd og Brann på Skagerak Arena i 2014. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Jeg har en dialog med Odd om å fortsette i klubben

Frode Johnsen (41) legger opp, men vil fortsatt jobbe med fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

41 år gamle Frode Johnsen legger opp. Det bekreftet Odd-trener Dag-Eilev Fagermo overfor NRK torsdag.

– Han legger opp, skrev treneren i en SMS til kanalen.

Johnsen har ikke spilt for Odd siden 28. juni. Siden det har en akillesskade holdt ham ute.

Odd-direktør Einar Håndlykken sier at avskjeden vil markeres under sesongens siste hjemmekamp 8. november. Da møter skiensklubben Lillestrøm.

Dette er høydepunktene

Johnsen har scoret 132 mål i den norske eliteserien. Kun fem spillere har scoret flere. 41-åringen fikk kallenavnet «Japan-Johnsen» etter hans år i landet. Han var i japansk fotball fra 2006-2010.

Det største øyeblikket i Johnsens karriere var da han scoret tre mål for Rosenborg i den avgjørende serieomgangen i 2005.

4-1-målet ble direkte avgjørende for at gullet havnet i Trøndelag.

– Man har nesten glemt det fordi det er så lenge siden, men jeg har aldri vært med på noe mer dramatisk enn å score tre mål i en slik kamp. Det er nok høydepunktet på fotballbanen, sier Johnsen til TV 2 torsdag ettermiddag. 

Det er imidlertid ikke hans eneste store øyeblikk i karrieren.

– Jeg har vært så heldig å få oppleve mange store ting. Det første virkelig store øyeblikket var å rykke opp med Odd, som lenge hadde ligget i førstedivisjon. Det neste var at Rosenborg viste interesse for meg, og at jeg beviste at jeg var god nok for det nivået også. Jeg hadde egentlig aldri trodd det og er svært takknemlig for alt jeg har fått være med på.

Vil jobbe videre med fotballen

Etter 22 år og 132 Tippeliga-mål er altså toppfotballkarrieren over for Frode Johnsen. Til tross for en uvanlig lang fartstid innen fotballen, er Johnsen likevel ivrig på å jobbe videre innen idretten han elsker.

– Jeg har en dialog med Odd om å jobbe med de yngre rekkene, så får vi se hva som skjer der. Det blir i hvert fall en jobb der jeg har fri i helgene og kan bestemme tidspunkt for ferie litt selv, sier den sympatiske 41-åringen.

– Du har holdt det gående uvanlig lenge, Frode. Hva er hemmeligheten?

– Inntil nylig har jeg vært heldig med å få lite skader, men for min del har nøkkelen alltid ligget i gleden ved å spille fotball. Jeg har alltid funnet stor glede i å trene og spille kamper, avslutter spisslegenden. 

(©NTB / TV 2 Sporten)