NEW DEAL: Sandefjord-trener Lars Bohinen etter eliteseriekampen mellom Sandefjord og Start på Komplett Arena!
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
NEW DEAL: Sandefjord-trener Lars Bohinen etter eliteseriekampen mellom Sandefjord og Start på Komplett Arena! Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Bohinen forlenger med Sandefjord

Lars Bohinen har signert en ny treårsavtale med Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Sandefjord til TV 2. 

– Det stemmer at vi har forlenget kontrakten med Lars, sier daglig leder i Sandefjord Fotball, Per Ketil Berg, til TV 2.

Lars Bohinen sier at dette er noe som har vært avtalt en god stund. Han ser lyst på klubbens fremtidsutsikter, til tross for at klubben etter all sannsynlighet spiller i OBOS-ligaen neste sesong.

– Det er på en måte ventet. Vi har diskutert dette i lang tid. Det er viktig at vi har kontinuitet og tro på det vi holder på med i klubben. Vi er enige om hvordan klubben skal se ut fremover, sier Bohinen til TV 2.

– For mitt vedkommende har det aldri vært aktuelt med noe annet. Jeg er veldig fornøyd med teamet mitt her og måten klubben blir drevet på, og de verdiene vi representerer står veldig fint sammen med mine. Fra mitt ståsted har det aldri vært noen tvil om at jeg ønsker å fortsette.

– Hvordan tok spillerne imot nyheten?

– De har for så vidt visst en stund nå at de ikke blir kvitt meg uansett hvordan dette går, så jubelen sto i taket, ler Bohinen.

– Vi er allerede i gang med å forberede neste år med tanke på at vi rykker ned. Det er den mest fornuftige måten å bruke tiden sin på nå, og skulle mirakler skje at vi ikke gjør det, så er det veldig lett å håndtere. Vi er i ferd med å se på spillergruppa og sammensetningen til neste år.

Sandefjord ligger med sine 16 poeng helt sist på tabellen før sesongens to siste kamper. 

Klubben kan klare å holde seg i Tippeligaen via playoff, men sjansene virker små med seks poeng opp til Start på kvalikplass.

Nedrykksstrid til tross – det har aldri vært noe tvil om at klubben ønsket Bohinen med videre.

– Vi signaliserte tidlig at vi kom til å forlenge både med Lars og Ronny (Holmedal). Kontrakten har ligget klar lenge, sier Berg.

46-åringen har vært Sandefjords hovedtrener siden forrige sesong og tok klubben opp i Tippeligaen som seriemester i førstedivisjon 2014.

Året på landets øverste nivå har vært tøft, men Bohinen får altså forlenget tillit.