FORSVANT: Lisa Holm forsvant fra kafeen der hun jobbet ved Blomberg i juni. Senere ble hun funnet drept. Foto: TV 2 / Politiet
FORSVANT: Lisa Holm forsvant fra kafeen der hun jobbet ved Blomberg i juni. Senere ble hun funnet drept. Foto: TV 2 / Politiet

Lisa Holms (17) far: – Hvordan havnet den mistenktes fingre i min datters bukser?

Faren fortalte om dagene etter at Lisa Holm forsvant. – Gulvet bare raste, sa han i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag morgen vitnet faren til Lisa Holm (17) i rettssaken mot litauiske Nerijus Bilevicius (35), som er drapstiltalt i Lisa-saken.

I retten ba aktor faren om å fortelle om datteren sin, skriver den svenske avisen Expressen

– Hun ville aldri ha gått bort til en fremmed, hvis han ikke var i nød eller hvis hun ikke ble tvunget, sa faren fra vitneboksen. 

Første sommerjobb

Ifølge avisen satt den drapstiltalte med øretelefoner i retten for å høre på tolkningen. Han hadde på seg en svart overdel og blå jeans.

I retten fortalte faren at Lisa Holm var kjempeglad for å ha fått sommerjobb på kafeen, hvor også moren arbeider.

– Hun var kjempeglad. Vi kom inn og forstyrret henne på jobben. «Kom deg unna, liksom, jeg jobber.» Hun hadde sin første sommerjobb, og var så glad, sa faren i retten, ifølge Expressen.  

Fikk øye på mopeden

Klokken 18.22 den 7. juli fikk faren en SMS fra Lisa om at hun skulle kjøre hjem på mopeden. De hadde på forhånd beregnet at turen skulle ta mellom 50 minutter og én time. 

Bare noen få minutter senere ringte telefonen. 

– Jeg var på kjøkkenet da det ringte. Det var Lisa, jeg svarte naturligvis, men det var ingen respons. Jeg hørte at det mumlet i bakgrunnen, og så hørte jeg: «det er klart», sa faren, som konkluderte med at det dreide seg om lommeringing, ifølge Aftonbladet

Da klokken ble 20, og Lisa fortsatt ikke hadde kommet hjem, satte faren seg i bilen for å kjøre mot Blomberg. Da han kom frem til kafeen, fikk han øye på mopeden. 

– Jeg ble lettet over at mopeden fortsatt sto der. Men siden så jeg at nøkkelen satt i tenningslåsen. Lisa ville aldri ha etterlatt den der, sa faren, ifølge Expressen

GJORDE FUNN: Politiet har sperret av et området ved gården der det ble gjort funn natt til 13. juni. Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix
GJORDE FUNN: Politiet har sperret av et området ved gården der det ble gjort funn natt til 13. juni. Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix

– Gulvet bare raste

De neste dagene ble det det gjort flere funn i nærområdet. Da hjelmen til datteren ble funnet, gikk det opp for faren at noe var veldig galt. 

– Gulvet bare raste. Du faller som fra en skyskraper, hele veien ned. Har man ikke opplevd det, så anbefaler jeg det ikke, sa faren.

Han avkrefter at han skal ha vært i arresten for å kikke på 35-åringen, men forteller at han så den tiltalte samme dag som Lisa Holms hanske ble funnet.

– Det blikket glemmer jeg aldri. Han stirret, sa faren, ifølge Aftonbladet

Ifølge tiltalen skal Bilevicius ha tatt livet av Lisa Holm ved henging. Han skal også ha tapet over munnen og nesen hennes, samt delvis kledd av henne.

– Dere må gjerne rette meg, hvis jeg sier noe som er feil. Men jeg vil gjerne at forsvaret skal forklare hvordan den mistenktes fingre havnet innenfor min datters bukser, sa faren og fortsatte:

– Han kan være så snill han bare vil, men det vil jeg vite, sa faren, ifølge Expressen

Nekter for alle anklager

Rettssaken mot litauiske Nerijus Bilevicius (35) som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Lisa Holm startet onsdag. Blod og DNA fra den tiltalte er aktors tyngste bevis etter drapet på 17 år gamle Lisa Holm utenfor Lidköping i sommer.

Onsdagen beskrev aktor låven hvor Lisa skal ha blitt drept. Det ble vist flere bilder av låven som kalles for «slakterommet».

Deretter ble alle DNA-funnene som knytter den tiltalte til drapet gjennomgått, og den rettsmedisinske undersøkelsen av tiltaltes kropp – som viser at han hadde rifter i huden på armene.

Blod og DNA fra 35-åringen ble blant annet funnet på jentas klær, men også på flere andre steder som ifølge påtalemyndigheten knytter ham til drapet. Selv har Bilevicius helt siden han ble pågrepet og varetektsfengslet, nektet for alle anklager.