Frustrert handicap-utøver: – Kapp av meg det andre beinet

Scott Reardon likte svært dårlig å bli knust på 200-meteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Australske Scott Reardon var alt annet enn fornøyd med sin fjerdeplass på 200 meter under friidretts-VM for handicappede onsdag.

Reardon, som konkurrerer i klassen T42, har én amputert og én frisk fot. Han mener det gir konkurrentene som har amputert begge føttene en urettferdig fordel.

– Jeg må nok kappe av det andre beinet mitt for å vinne. Det er slik det er akkurat nå, sier Reardon i et intervju med BBC radio etter løpet.

– Det er vanskelig å sammenligne det vi gjør med det de gjør.

– Ikke fysisk mulig for meg å løpe så fort

Reardon konkurrerer med utøvere som har ett eller begge beina amputert over knærne. 

Der australieren bruker en av protesene som ble gjort kjent av Oscar «Blade Runner» Pistorius, kan konkurrentene bruke to.

Det er fordeler på flere måter.

– De bruker veldig mye av banene når de løper på grunn av protesene som går ut til siden, sier Reardon som også legger til:

– Den siste 100-meteren løper de på 11 blank. Det er så mye fortere enn det vi er kapabel til.

Hevder alle vil endre reglene

Og videoen av løpet, som du kan se øverst i saken, taler sitt tydelige språk. Ut på oppløpet er Reardon side om side med Storbritannias Richard Whitehead i banen innenfor.

Dobbelamputerte Whitehead løp avgårde til seier og ny verdensrekord med 24,10. Reardon sakket akterut og endte på fjerdeplass.

Han ønsker nok heller å endre reglene enn å miste sitt andre ben. At man konkurrerer med utøvere som har helt like forutsetninger.

– Jeg tror det er en bred enighet om at dette må endres, også blant de dobbelamputerte. Jeg har snakket en del med Richard, og jeg tror han er enig med meg.

Vant den halve distansen

Selv om Reardon ble knust på 200-meteren er han ikke helt sjanseløs på kortere distanser der protesene er vel så mye til bry i starten som et gode på slutten.

På 100-meteren et par dager tidligere tok han gull.

– Man kommer til å mesterskap for å vinne mesterskap, og det er det viktigste, sa Reardon da ifølge Sydney Morning Herald.