Van Gaal: – Vi må fikse problemet

Louis van Gaal er bekymret over Manchester Uniteds sjansesløseri. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-manager Louis van Gaal var oppgitt over «spillernes manglende evne til å omsette enkle sjanser i mål» da United tapte 1-3 på straffespark mot Championship-laget Middlesbrough i ligacupen onsdag.

Marouane Fellaini, Anthony Martial og Memphis Depay misbrukte alle store sjanser i løpet av oppgjøret på Old Trafford. Det stod 0-0 etter 120 minutter og til slutt måtte det hele avgjøres på straffespark. 

Wayne Rooney, Michael Carrick og Ashley Young misset på sine straffer. Dermed ble det hjemmeydmykelse for United og kvartfinale på gjestene.

– Blir bekymret
– Selvfølgelig blir jeg bekymret når man bommer på sjanser. Det eneste som betyr noe i fotball er mål. Nå har vi spilt to 0-0-kamper og vi kunne ha scoret i begge, sa van Gaal etter kampen.  

United har ikke scoret på 247 minutter på Old Trafford. Den nederlandske treneren sier problemet må fikses - snarest mulig. 

– Vi må løse problemet. Vi var uheldige, men vi må tvinge frem hellet, sa han ifølge The Mirror

– Vi røk ut, så jeg er skuffet, spillerne er skuffet og fansen er skuffet. Vi var så nær. Vi skapte mange sjanser – spesielt i andre omgang. Når du bommer på så mange muligheter - og det var mange enkle sjanser foran mål – da er det vanskelig å vinne fotballkamper, sa han videre.  

Van Gaal klarte heller ikke å skjule skuffelsen over prestasjonene til enkelte spillere, selv om han ikke navnga dem. 

– Jeg er fornøyd med innsatsen til enkelte spillere, men jeg også veldig skuffet over andre. Sånn er livet som manager. 

Nå håper han at laget kan snu trenden borte mot Crystal Palace lørdag. 

– To kamper med 0-0 bekymrer meg, men jeg vet også at det fort kan snu i neste kamp.