Drepte TV-reportere hedret med Emmy-pris

De to ble skutt og drept under direktesending i august av en tidligere kollega som fikk sparken i TV-kanalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to TV-journalistene Alison Parker og Adam Ward er post mortem tildelt en av de høyeste æresbevisninger innen TV-bransjen i USA, en Emmy-pris.

De to ble skutt og drept onsdag 26. august mens de gjorde et direktesendt intervju for morgen-nyhetene til TV-kanalen WDBJ7 i Virginia.

Spesialprisen gis til personer som har vist fremragende faglig og personlige egenskaper i deres bidrag til TV-nyheter og samfunnskontakt, skriver WDBJ7.

Foreldrene til Parker mottok prisen på vegne av sin avdøde datter under en høytidelig utdeling i hovedstaden Washington D.C. 

I tillegg mottok de ansatte i TV-kanalen en egen Emmy-pris for å ha vist «utpreget mot i møtet med tragedien».

Drept av tidligere kollega

Alison Parker (24) var reporter og Adam Ward (27) fotograf den morgenen i august da den tidligere kollegaen deres, Vester Lee Flanagan (41), dukket opp og skjøt og drepte de to mens han filmet henrettelsene.

Umiddelbart etter postet han videoen på nettet før han tok sitt eget liv mens han ble jaget av politiet.

Sendte manifest

Flanagan, som kalte seg Bryce Williams når han var på TV, ble avskjediget av TV-kanalen i februar 2013.

Han sendte et 23-siders avskjedsbrev og manifest til ABC News der han beskrev seg som et offer for rasediskriminering og at drapene på ni svarte kirkegjengere i Charleston i Sør-Carolina var det som fikk han til å bestemme seg for å utføre drapene.