Klopp tok sin første seier som Liverpool-manager

Liverpool avanserte til kvartfinale i ligacupen etter scoring av Nathaniel Clyne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Bournemouth 1-0

Endelig kom seieren for Jürgen Klopp. Etter tre strake kamper med uavgjort vant Klopps Liverpool forholdsvis komfortabelt 1-0 hjemme mot Bournemouth i ligacupen.

– Min første seier føles bedre enn uavgjort! sier Klopp ifølge BBC.

– Virkelig fornøyd
Den tyske Liverpool-manageren valgte å hvile flere nøkkelspillere før lørdagens toppkamp mot Chelsea. Derfor fikk en rekke unggutter - blant dem Connor Randall, Cameron Brannagan, Jordan Ibe og Joao Teixeira sjansen fra start. Bournemouth-manager Eddie Howe holdt kun et par av sine vanligvis faste spillere unna startelleveren.

– Jeg er virkelig fornøyd, fordi laget hadde aldri spilt sammen og de unge spillerne gjorde det veldig bra. Vi hadde mange sjanser mot et lag som spilte med nesten hele førstelaget, sier Klopp.

Nathaniel Clyne stod for scoringen som sender Liverpool videre til kvartfinale. Målet kom etter flott spill av Divock Origi, Roberto Firmino og Teixeira. Clyne banket inn returen etter at Teixeria forsøkte å hælsparke ballen i mål.

– Vi dominerte, spilte fotball og fikk seieren vi fortjente. Det var veldig viktig å vinne, fordi vi bestemte oss for å bruke et nytt lag. Å vinne er alltid bra for hele laget, sier Klopp.

Se sammendrag i videovinduet øverst på siden!

Solid keeperspill av Bogdán
Blant reservene som stod frem var Liverpool-keeper Ádám Bogdán. Ungareren leverte flere gode redninger og sørget med det for at Liverpool holdt nullen.

– Jeg synes vi burde ha fått med oss noe fra kampen. Vi skapte noen gode sjanser i begge omgangene, men spesielt i den første omgangen var vi på hugget og keeperen deres hadde noen gode redninger, sier Howe.

Ekstra gledelig for Liverpools del var det at Firmino viste frem litt av grunnen til at han ble hentet til Anfield for 350 millioner kroner før sesongen.

– Han (Firmino) er fysisk sterk, noe som er viktig i England. Han er en god avslutter og en god spiller, sier Klopp.

Flere store sjanser
Ingen av spillerne i Liverpools startellever stod bokført med scoringer denne sesongen før oppgjøret mot Bournemouth. I starten av kampen stå det ut til at den statistikken skulle stå seg.

Roberto Firmino prøvde seg med et skudd før minuttet var spilt, men avslutningen var langt fra god nok til å resultere i scoring.

Gjestene yppet seg også ved flere anledning i den første omgangen. Junior Stanislas var Bournemouths farligste spiller og kom til tre store sjanser. 25-åringen maktet imidlertid ikke å overliste en meget god Ádám Bogdán noen av gangene.

Fint angrep ga scoring
Liverpool virket friske og etter 17 minutter fikk de med rødt hjerte den scoringen de ville ha på Anfield. Divock Origi lekte seg på kanten og dyttet inn mot midten av banen til Firmino. Brasilianeren var smart da han sendte en pasning gjennom Bournemouth-forsvaret til unggutten João Teixeira. Portugiseren fikk en dårlig førsteberøring og valgte å avslutte med hælen. Forsøket var godt, men en forsvarsspiller fikk klarert ballen. Men bare ut i beina til Nathaniel Clyne. Backen hamret til med venstrefoten og sendte Liverpool opp i 1-0-ledelse.

Tempoet var ikke altfor høyt på Anfield. Liverpool dominerte likevel og skapte flere gode sjanser. Firmino markerte seg nok en gang like før timen var passert, men også denne gangen var ikke avslutningen fra den offensive midtbanespilleren god nok.

Joshua King fikk 20 minutter som innbytter for Bournemouth uten å være i stand til å endre utfallet. Nok en stor sjanse, denne gangen fra Matt Richie, ble reddet av Bogdán på overtid. Dermed kunne Liverpool strekke armene i været for 1-0-seier. Rødtrøyene er klare for kvartfinale i ligacupen.

Slik startet lagene:
Liverpool (4-2-3-1): Bogdán - Clyne, Touré, Lovren, Randall - Allen, Brannagan - Ibe, João Carlos, Firmino - Origi
Bournemouth (4-4-2): Federici - Smith, Francis, Distin, Daniels - MacDonald, Pugh, Ritchie, Arter - Stanislas, Kermorgant