SANGFUGL: Arbeidsminister Robert Eriksson kommenterer her ledighetstallene i august.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SANGFUGL: Arbeidsminister Robert Eriksson kommenterer her ledighetstallene i august. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Statsråd Robert Eriksson ble bedt om å forlate karaokebar

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) og hans tidligere rådgiver Ulrikke Holmøy havnet lørdag kveld i krangel med personalet på karaokebaren «The Star» i Oslo sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ante ikke hvem de var, men kvinnen oppførte seg arrogant og uhøflig, og maste om at arbeidsministeren måtte få synge. Jeg sa at det ikke spilte noen rolle om han var konge av England eller konge av Norge. Han måtte finne seg i å vente til det var hans tur å synge, slik alle andre må, sier Gary Brun, som var karaoke-DJ på «The Star» den aktuelle kvelden.

Insisterte på at Eriksson skulle synge

Episoden startet rundt midnatt lørdag kveld. Til TV 2 beskriver Gary Brun hendelsesforløpet slik:

– Det var mange i kø for å opptre, og en kvinne kom bort og ba om at en bestemt person i lokalet skulle få mikrofonen. Jeg fortalte at det var mange i kø foran, og at vedkommende mann måtte vente. Da kom hun tilbake og insisterte på at følget måtte få synge, og opplyste om at vedkommende var arbeidsminister i Norge. Jeg gjentok at de måtte vente på tur.

Gary Brun er engelsk, og hadde ingen formening om hvem den norske arbeids- og sosialministeren er, eller hvordan han ser ut.

Ulrikke Holmøy, Erikssons tidligere politiske rådgiver, som ba om at han måtte få synge, kom ifølge Brun tilbake flere ganger.

DJen ble lei av det gjentatte maset, og ga til slutt beskjed om at det ikke spilte noen rolle hvem sangfuglen var. Han måtte vente på tur som alle andre.

Ble bedt om å gå

Til slutt ble stemningen mellom rådgiveren og DJen direkte amper. 

– Hun kalte meg gammel og stygg, så jeg kvitterte med at det kom hun til å bli også! Da dukket arbeidsministeren opp og spurte hva som var på ferde. Jeg fortalte ham hva rådgiveren hadde sagt og la til at jeg behandler alle likt uansett hvem de er. Jeg brukte et nokså folkelig uttrykk om at når vi sitter på do er vi alle sammen ganske like: «When we sit on the toilet, we all look the same», forteller Brun.

– Deretter ba jeg de to forlate lokalet, og at dersom de ikke etterkom anmodningen måtte jeg kontakte dørvaktene. De forlot lokalet uten mer oppstyr.

– Oppførte meg som en idiot

Til VG skriver Ulrikke Holmøy at hun ville at Eriksson skulle fremføre en D.D.E-låt, og at hun oppførte seg som en idiot.

– Noen betegnelser ble brukt, som selvfølgelig ikke burde blitt brukt. ... Robert hadde ikke noe med dette å gjøre, skriver hun.

Epost til statsråden

Han understreker at han selv ikke har ønsket oppmerksomhet om opptrinnet. Utestedet var godt besøkt denne kvelden, og journalister har fått tak i historien.

– Jeg har ikke fortalt dette til pressen, men når de tydeligvis har fått historien fra andre, kan jeg bekrefte hendelsesforløpet, slik jeg nå har gjort. Jeg har sendt en epost til statsråden og sagt fra om at det ikke er meg som har formidlet dette til offentligheten. Vi er opptatt av forholdet til gjestene våre og deres integritet. I eposten sier jeg også at jeg for min del er ferdig med saken og ønsker ham lykke til videre.

Beklager

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson var onsdag kveld på jobbreise i Tromsø, og det har ikke lykkes TV 2 å få statsråden i tale. På sin facebook-konto bekrefter likevel Eriksson at han og den tidligere rådgiveren var på utestedet den omtalte lørdagskvelden, og kontakten med karaoke-DJen.

Statsråden omtaler episoden slik:

«Min tidligere politiske rådgiver var åpenbart i overkant ivrig på at jeg skulle synge karaoke lørdagskveld. Her hadde hun åpenbart tenkt å utsette meg for en practical joke. At det ikke ble synging på meg bør de andre gjestene være glad for.
Hennes diskusjon med DJ Gary, på The Star, kunne man vært foruten. Noe hun også selv har gitt uttrykk for.
I en tid der regjeringen og jeg er mest opptatt av å håndtere flyktningestrømmen og bekjempe arbeidsløshet, vil media lage en sak av dette for å omentrent fremstille det som om jeg ble kastet ut. Det er heldigvis ikke riktig. Jeg var på utsiden av puben da dette skjedde.
På tross min dårlige sangstemme så kommer jeg gjerne tilbake til The Star for å synge karaoke, men skal nok vente til jeg er ute av politikken.»