TREKKER SEG FRA STYRET: Geir Seljeseth er Glimt-supporter. Onsdag trakk han seg fra styret i Tromsø fordi han ikke vil gå med TIL-skjerf på søndagens kamp mot favorittlaget. FOTO: Scanpix/Norskoljeoggass.no
TREKKER SEG FRA STYRET: Geir Seljeseth er Glimt-supporter. Onsdag trakk han seg fra styret i Tromsø fordi han ikke vil gå med TIL-skjerf på søndagens kamp mot favorittlaget. FOTO: Scanpix/Norskoljeoggass.no

Nektet å gå med TIL-skjerf: Nå trekker Glimt-supporter seg fra styret i Tromsø

Geir Seljeseth nekter å gå på kamp i Tromsø-drakt og -skjerf. Derfor trekker han seg nå fra styret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjærlighet til fotballklubben som står ens hjerte nær er stor for mange. Så stor er den for Bodø/Glimt-supporter Geir Seljeseth at han nå har valgt å trekke seg fra styret i TIL Holding AS.

Nektet å gå med TIL-skjerf
Seljeseth ble valgt inn i TIL-styret 3. september i år, men takker nå for seg under to måneder etter at han tok vervet.

Bakgrunnen er et intervju Seljeseth gjorde med iTromsø tidligere denne uken. Der sa Seljeseth, som har vært Glimt-supporter i 40 år, at han ikke kommer til å ikle seg Tromsø-skjerf når Glimt kommer til Alfheim søndag. Han ville heller ikke si hvilket lag han holder med i det som kan bli en skjebnekamp for nedrykkstruede Tromsø.

– Det eneste jeg kan si er at jeg ikke kommer til å stille med verken TIL- eller Glimt-drakt på søndag. Jeg går aldri i supporterutstyr, det gjorde jeg heller ikke sist hjemmekamp, selv om jeg var fryktelig fornøyd med seieren over Viking, sa Seljeseth til iTromsø mandag.

– Jeg ber om å bli byttet ut
Det ga umiddelbart problemer. Det er nemlig et krav at alle fra TIL skal stille med drakt på kamp. 
Enorm kritikk fra blant andre TIL-supporterne har nå ført til at Seljeseth trekker seg fra styrevervet. 

– Jeg ser at jeg har fått et gult kort fra mange som har hjertet sitt i TIL. Jeg ser også at mange har ønsket å gi meg et rødt kort. Da gjør jeg som man ville gjort på fotballbanen og ber om å bli byttet ut, skriver Seljeseth i et Facebook-innlegg.

Seljeseth ønsket ikke å snakke med TV 2 om saken onsdag. Les hele Facebook-innlegget nederst på siden!

Det stormet friskt rundt Seljeseth i kjølvannet av mandagens uttalelser. Are Medby, leder av sportsdekningen i Nordlys, sier i en kommentar til sin egen avis at Seljeseth har tatt en riktig avgjørelse. 

– Dette er et klokt valg. Her har man lagt seg ut med sine egne supportere. Heldigvis har fansen blitt hørt. Når det er sagt, er dette en situasjon TIL aldri burde satt seg i, sier Medby til Nordlys.

Med to runder igjen av årets Tippeliga ligger Tromsø ett poeng over Start på kvalik-plass og to poeng foran Mjøndalen på direkte nedrykksplass. Seier i søndagens oppgjør mot Glimt på Alfheim kan sikre plassen TIL plassen i Tippeligaen dersom de øvrige resultatene går deres vei. 

Les hele Facebook-innlegget fra Seljeseth:
«Etter nøye vurdering har jeg kommet til at det vil være feil å stå i veien for det som burde være aller viktigst for TIL og nordnorsk fotball de neste ukene, at TIL skal berge plassen i eliteserien.

Derfor har jeg bestemt meg for å trekke meg fra styret i TIL Holding AS og TIL Fotball AS. Jeg ser at jeg har fått et gult kort fra mange som har hjertet sitt i TIL. Jeg ser også at mange har ønsket å gi meg et rødt kort. Da gjør jeg som man ville gjort på fotballbanen og ber om å bli byttet ut.

TIL er viktig for Tromsø, for Nord-Norge og for Norge. Jeg hadde håpet at jeg kunne gjør mitt til at klubben blir enda bedre. Jeg har undervurdert følelsene som dette skaper med min bakgrunn. Dette skaper støy som jeg ikke burde bidra til.

Søndagens kamp skal ikke ha fokus på min person og mine preferanser. Jeg vil at alle skal ha fokus på det som er viktig for Tromsø, Nord-Norge og norsk fotball, at TIL berger plassen i Norges øverste liga. Jeg håper inderlig at alle de som har oppvist stort engasjement i denne saken nå bruker den til å heie frem sitt lag i de siste serierundene og at de fyller Alfheim. Det ville vært en solid markering.

Så takker jeg for de som har trodd på meg og beklager at jeg har gjort ei dårlig vurdering av situasjonen. Det er en solid klubb og en god fremtid som ikke er avhengig av meg, men av de mange som heier, spiller og jobber for TIL. Alt handler om å overleve i eliteserien.

Utover dette har jeg ingen kommentarer.»