ETTERTRAKTET: Alexander Sørloth kan bli Norges neste utenaldsproff. Trolig reiser spissen til Groningen i januar. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Alexander Sørloth kan bli Norges neste utenaldsproff. Trolig reiser spissen til Groningen i januar. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

TV 2 erfarer: Sørloth til Groningen i januar

Klubbene skal være så godt som enig om en overgang for Alexander Sørloth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 erfarer er 19-åringen så godt som klar for nederlandsk fotball på nyåret.

Det var VG som først meldte at Alexander Sørloth - sønnen til RBK-legenden Gøran Sørloth – er i ferd med å bli solgt til den nederlandske toppklubben Groningen.

Hard kamp om plassene på topp i Trondheim gjorde at spissen denne sesongen gikk på utlån til Bodø/Glimt, hvor han står med ni scoringer. Samtidig har han spilt seg inn på det norske U21-landslaget.

TV 2 vet at avtalen mellom Rosenborg og Groningen skal være så godt som i boks. 

Avtalen innebærer at Sørloth spiller ferdig sesongen i Bodø, hvor det kun gjenstår to kamper av årets Tippeliga.

Sørloth trener med resten av Glimt-laget i Bodø dag. Samtidig vet TV 2 at avtalen skal være så godt som ferdig forhandlet og at spilleren reiser til Nederland i januar.

Det skal være sportslig utvikling som er motivasjonen for at Sørloth velger Nederland fremfor å spille flere sesonger i Tippeligaen.

Blant spillerne som har meldt overgang til nederlandsk fotball med stor suksess, er tidligere RBK-spiller Markus Henriksen. Henriksen, som startet forrige landskamp mot Italia, er en sentral brikke på et AZ Alkmaar-lag som ligger på nedre halvdel av tabellen - to poeng bak Groningen.

Sørloth er regnet som et av de største talentene i norsk fotball om dagen. Tidligere landslagstrener Egil Drillo Olsen er blant ekspertene som har lovpriset spissens innsats denne sesongen.

- Jeg tror nesten han er bedre enn faren, sa Drillo på TV 2 etter Glimt-seieren over nettopp Rosenborg i juli.

I forkant av utlånet var RBK klare på at formålet med utlånet var å få spilleren tilbake og i spill for hvittrøyene.

– Vi ønsker å optimalisere utviklingen til Alexander slik at han kan komme tilbake til Lerkendal som en bedre spiller, og ta opp kampen om spissplassen, sa Erik Hoftun til RBK.no i desember.

Nå ser det likevel ut til at Sørloth ikke blir å se på banen som RBK-spiller neste sesong.