Mourinho etter ny smell: – Jeg har det fantastisk 

José Mourinho hevder han har det fantastisk etter tirsdagens ligacup-exit.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Krisen i Chelsea fortsetter. Tirsdag røk hardt pressede José Mourinhos mannskap ut av ligacupen etter straffesparkkonkurranse mot Stoke.

Jonathan Walters scoret for Stoke etter 52 minutter. Loïc Rémy utlignet på overtid og sendte kampen til ekstraomganger. Der reddet Stoke-keeper Jack Butland to store Chelsea-sjanser, før han ble helten da han stoppet Hazards straffespark.

Costa til sykehuset
For å gjøre vondt verre ble Diego Costa sendt til sykehuset med smerter i ribbeina. Foreløpig er det uvisst om den spanske superspissen rekker lørdagens møte med Liverpool, en kamp som blir særdeles viktig for Mourinho å vinne.  

I engelsk presse spekuleres det ikke lenger i om den portugisiske manageren får sparken, men når.  

Hovedpersonen selv hevder hardnakket at han ikke trenger noen form for forsikring fra Roman Abramovitsj og Chelsea-ledelsen om at han sitter trygt i jobben.  

– Jeg trenger ikke noe mer. Min generelle situasjon er fantastisk. Jeg har fri i morgen, en fantastisk familie. Jeg kan sove godt hver natt og jeg skal nyte morgendagen. Og på torsdag er det en ny dag som jeg har hatt de siste 15 årene av livet mitt, sa han på tirsdagens pressekonferanse etter Stoke-kampen.  

– En selvmotsigelse
– Det er rart at for bare noen måneder siden, da vi vant så mange kamper og var best i England, sa folk at det var ting som var viktigere enn resultatene. Nå betyr resultatene alt. Det er en selvmotsigelse.  

Mourinho hevdet også at lagets innsats mot Stoke viser at spillerne fortsatt står bak ham. 

– Helt ærlig. Tror du virkelig at spillerne ikke er med meg og ikke ga alt for å vinne kampen? Det er virkelig trist. Ikke bare for meg, men også for spillerne. Det vitner om mangel på respekt mot spillerne, ikke meg.  De prøvde alt. Jeg synes synd på dem, ikke meg. Hvordan kan spillerne gå hjem uten selvtillit? De spilte bra. Mye angrepskvalitet, emosjonell kontroll, alt var bra unntatt straffekonkurransen, sa han videre.  

– Burde ledet 4-0 etter første omgang 
Mourinho var spesielt fornøyd med spillernes innsats før pause.  
– Vi burde ledet 3-0 eller 4-0 til pause. Vi spilte så bra og skapte så mange sjanser at det er frustrerende at det stod 0-0. Det er enda tøffere når vi slipper inn et mål på det første skuddet de har i andre omgang. Da må vi jakte resten av kampen. Vi prøver og prøver og prøver. Og da vi endelig scoret var det mer enn fortjent.  

Dyr affære
Ifølge ESPN kan det koste Chelsea rundt 385 millioner kroner å sparke ham.

Bayern München-trener Pep Guardiola skal være favoritt til å ta over dersom han får sparken. Også Carlo Ancelotti og Guus Hiddink er nevnt.

TV 2-ekspert: – Derfor sliter Chelsea
TV 2s Premier League-ekspert, Simen Stamsø Møller, mener årsaken til at Chelsea sliter ligger på det  mentale plan. At spillerne svikter manageren sin. 

– De sliter mentalt. Den Chelsea-utgaven her er nok et bevis på at det eneste som kan stoppe utviklingen av fotball rent økonomisk er stjernespillere som blir mette og som ser litt ferdige ut. Kvaliteten er der, uten tvil. Det er bare det å få det ut i live. For Mourinho stilte med et lag som skulle vinne. Det var ikke en ligacupoppstilling. Han skulle slå Stoke, stoppe kjeften på oss og få en god opplevelse inn mot helga. Jeg tror måten de taper på smerter mer enn han vil innrømme. At det går til straffekonk. Det er en kjip måte å tape på, sier Stamsø Møller.