Ny smell for Mourinho – Chelsea slått ut av ligacupen

Med et tilnærmet toppet mannskap tapte Chelsea mot Stoke etter straffesparkkonkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av dramaet i vinduet øverst!

Stoke-Chelsea 1-1 (5-4 på straffer)

Krisen i Chelsea fortsetter. Tirsdag røk hardt pressede José Mourinhos mannskap ut av ligacupen etter straffesparkkonkurranse mot Stoke.

Mer elendighet for Mourinho
Med et tilnærmet toppet lag maktet ikke Chelsea finne en vei ut av uføret. Situasjonen blir ikke noe bedre av at stjernespiss Diego Costa måtte tusle av banen med skade i den første omgangen.

Mye har vært sagt og skrevet om forholdet mellom Eden Hazard og Mourinho de siste ukene. «Passende» nok var det belgieren som bommet på det avgjørende straffesparket for Chelsea og sørget for at Stoke er klare for kvartfinale. Til Hazards forsvar leverte han en solid kamp i regnværet i Stoke.

Det hele så ut til å endte med seier til Stoke etter Jonathan Walters' lekre scoring like etter pause. Men Loic Rémy utlignet på overtid og sendte kampen til ekstraomganger. Der reddet Stoke-keeper Jack Butland to store Chelsea-sjanser, før han ble helten da han stoppet Hazards straffespark.

Mourinho var klar på at han ikke klandrer Hazard for bommen på pressekonferansen etter oppgjøret. Men han brukte anledningen til å gi klar beskjed om hva han mener om skriveriene og uttalelsene som er blitt rettet mot spillerne de siste ukene.

– Det spillerne gjorde i kveld var å stå opp mot det noen folk sier og skriver og si: «dere er dumme», sier Mourinho.

Nøkkelkamp mot Liverpool
Nok et nederlag fører til at spekulasjonene om portugiserens fremtid vil tilta ytterligere i styrke. Kampen mot Liverpool hjemme på Stamford Bridge lørdag kan fort bli en må vinne-kamp for Mourinho, selv om det var flere positive tegn å ta ut fra tirsdagens kamp mot Stoke.

– For noen måneder siden vant vi noe kamper og var mestere. Da sa folk at noen ting er viktigere enn resultater. Nå sier folk at resultater er det viktigste. Det er en selvmotsigelse, sier Mourinho.

Men Selv om Chelsea-eier Roman Ambramovitsj kanskje er i ferd med å miste tålmodigheten med Mourinho, viste i alle fall de tilreisende supporterne sin unisone støtte til manageren. En rekke ganger i løpet av kampen kunne man høre supporterne rope Mourinhos navn.

Costa-avslutning i stolpen
Chelsea startet oppgjøret friskest og var det beste laget. Diego Costa var først ut da sendte ballen i stolpen tidlig i oppgjøret etter flott forarbeid av Willian på høyresiden.

Costa var aktiv og skapte stadig problemer for Stokes bakre rekker, men fikk det ikke helt til å klaffe mot et fysisk og hardtspillende Stoke-lag.

Like før halvtimen var passert fyrte Oscar av fra distanse før Ramires tok seg forbi Jack Butland i Stoke-målet og fikk skulle avslutte på tilnærmet åpent mål. Fra noe skrått hold satte imidlertid brasilianeren ballen i nettveggen.

Mer motgang for Chelsea ble det da Diego Costa måtte takke for seg like før hvilen. Spissen vandret av gresset med smerter i ryggen.

Vakker Walters-scoring
Jonathan Walters holdt på å sende Stoke i ledelsen med minutter igjen på klokken da han vendte opp inne i sekstenmetere. Men tidligere Stoke-keeper Asmir Begovic var god da han stoppet avslutningen.

Men Walters skulle få sin scoring like etter hvilen. En strålende avslutning fra utenfor sekstenmeteren suste i nettet via tverrliggeren til ledelse for hjemmelaget.

Bortsett fra et stolpeskudd fra høyreback Kurt Zouma så det ikke ut til at Chelsea skulle klare å score mot et defensivt vertskap. Men på overtid steg Costas spisserstatter frem. 

Rémy i grevens tid
Loic Rémy fikk stå helt alene med ballen i beina inne i feltet etter en corner. Franskmannen var rask på avtrekkeren og banket inn utligningen for Chelsea.

Før kampen gikk til ekstraomganger rakk Phil Bardsley å pådra seg sitt andre gule kort. Dermed måtte Stoke spille ekstraomgangene med én spiller i undertall. Der hadde de hvite og røde nok å henge fingrene i. Chelsea holdt mye på ballen, men slitne spillere manglet det siste lille ekstra for å få frem de virkelig store sjansene.

Butland den store helten
Innbytter Bertrand Traoré kom svært nære drøyt 20 minutter ut i ekstraomgangene, men en mesterlig beinparade av Butland hindret scoring.

Stoke-keeperen vartet opp med nok en strålende redning minutter før full tid da Kenedy holdt på å løpe ballen i mål. Dermed måtte oppgjøret avgjøres på straffer.

Der ble sto Butland igjen frem for Stoke og reddet den siste straffen fra Eden Hazard.

Dermed er Chelsea slått ut av turneringen de vant forrige sesong, mens Stoke kan juble for avansement til kvartfinalen.