Du ser kanskje hvorfor denne bobilen er unik..?

Nytt merke skal satse stort i Norge.

Swift er navnet på et nytt bobilmerke som skal tilbys i Norge, og modellen på bildet forventer de skal bli storselgeren – Toscana 640 HB. Den har blant annet en smart og unik bakluke-løsning.
Swift er navnet på et nytt bobilmerke som skal tilbys i Norge, og modellen på bildet forventer de skal bli storselgeren – Toscana 640 HB. Den har blant annet en smart og unik bakluke-løsning.

Høysesongen for bobiler er så avgjort over for i år. Men akkurat i det de fleste har pakket bort campingutstyret for denne gangen, avslører en ny aktør på bobil-markedet at de har planer om en offensiv satsing.

Swift er navnet på en serie med britiskproduserte bobiler. Og den modellen som skal markedsføres tyngst i Norge, har en heller unik egenskap. Den kan nemlig åpne opp hele bakluka, slik at du får en unik utsikt fra sittegruppen bak i bilen.

– Vi tror denne bilen vil slå godt an, blant annet fordi den har noen unike løsninger. Dette er et nytt og spennende bobilmerke, og det finnes ingen tilsvarende biler på markedet her til lands, sier Tom Olsen i Swift Norge.

Les også: Disse "bobilene" ga Petter (18) hakeslepp

Gunstig pris

I disse dager skal den nye modellen kjøres på en roadtrip på norske veier, for å vises fram til potensielle kunder og forhandlere.

– Hvilke salgsmål har dere?

– Vi kommer med tre modeller, og målet er at disse totalt sett skal selges i 100 eksemplarer neste år. Vi jobber med å finne forhandlere, og er trygge på at den vil slå an her, som den har gjort i Sverige. I tillegg til noen smarte praktiske løsninger, vil den også ligge gunstig an med tanke på pris og finish, mener Olsen.

Bilen har tre års garanti - mens det er 10 års garanti på vannlekkasje.

Mye utstyr

Bilen som blir mest aktuell i Norge heter Swift Toscane 640 HB. Den måler, som navnet indikerer, 640 cm i lengden og er 226 cm bred. Det er fire sitteplasser med sikkerhetsbelte, og også soveplass til fire.

Interiøret er lyst og moderne, og det følger med en god bunke med utstyr også i grunnmodellen. For eksempel får du med markise, 100 W solcelle-panel, mikrobølgeovn, cruise control, hill descent control og isolerte/oppvarmede vanntanker.

Priser

Motoren er hentet fra Fiat – og en er Multujet diesel på 130 hk / 320 Nm.

Viktig er det naturligvis også at bilen ikke veier mer enn 3,5 tonn – hvilket betyr at du kan kjøre den med "vanlig" sertifikat.

Innstegsmodellen vil få en startpris på rundt 840.000 kroner.

De andre modellene er Toscane 774 QB og toppmodellen Toscane 774 EB. Prisene på disse, som altså er noe større, blir henholdsvis 879.00 og 889.000 kroner.

Les også: Sjekk Audis campingstunt

På vei opp

Nordmenn har de siste årene bare blitt mer og mer glad i campinglivet, bobiler og campingvogner. Riktignok ble det en dupp i salget i 2014, etter rekordåret 2013, men i år har det plukket seg opp igjen.

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken var det en økning på 4 prosent første halvår i 2015. Totalt ble det i årets seks første måneder solgt 1.622 bobiler. 

– Det kan virker som om fokuset har flyttet seg litt bort fra båt og over på bobil. Her tror jeg faktisk ikke vi har sett toppen ennå. Dette begynner å bli en livsstil som virker å bli mer akseptert enn tidligere, da det var knyttet en del fordommer til det å campe, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Les masse om bobil her