Coloccinis røde kort blir strøket

Slipper straff etter det kontroversielle røde kortet i Tyne-Wear-derbyet mot Sunderland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle har fått medhold i anken av det røde kortet Fabricio Colccini pådro seg i søndagens Tyne-Wear-derby mot Sunderland. Det skriver Det engelske fotballforbundet på sine hjemmesider.

Midtstopperen ble utvist etter å ha lagt Steven Fletcher i bakken like før pause. Situasjonen ga Sunderland straffespark. Adam Johnson satte inn 1-0 i kampen Sunderland til slutt vant 3-0.

– Det var aldri straffe. En latterlig avgjørelse, var Newcastle-manager Steve McClaren klare tale etter klubbens sjette strake tap for erkerivalen.

Se den omdiskuterte avgjørelsen og sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

I TV 2s Premier League-studio klarte de ikke å bli enige om situasjonen.

– Dette er en situasjon man ser mange ganger hver kamp, enten det er en spiller som skal skjerme ballen til utspark eller til innkast. Det dømmes veldig sjeldent noe på det. Jeg skjønner at dommeren synes det er voldsomme greier, men jeg er usikker, sa Petter Myhre.

– Jeg synes det er straffe, men jeg er usikker på det røde kortet, for jeg tror Rob Elliot hadde kommet på ballen først, mente Thorstvedt.

Medhold i anken gjør at Coloccini er klar til spill mot Stoke i Premier League kommende helg. Der kan Newcastle så absolutt trenge sin kaptein. Geordiene har startet sesongen på grusomt vis og ligger nest sist på tabellen.