Stor vannlekkasje i Oslo – veien løftet seg og slo sprekker

GRÜNERLØKKA (TV 2): Lekkasjen er stanset, men veien må graves opp for å finne årsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En stor vannlekkasje skapte store trafikale problemer i Oslo sentrum tirsdag ettermiddag. 

– Veien løfter seg, og det er en sprekk som utvider seg. Den blir bare større og større, opplyser patruljen på stedet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkeli, til TV 2.

Lekkasjen ble etter hvert stanset, men flere veier i området var i en stund stengt. Klokken 21.50 melder politiet at alle veier i området utenom deler av Sannergata er åpnet for trafikk igjen. 

Politiets innsatsleder på stedet, Håvard Sundheim, opplyser til TV 2 at de nå må finne ut hvor omfattende lekkasjen har vært. 

– Da må vi ha gravemaskin her for å lete etter skaden. Vi vet ikke hvor lenge krysset blir stengt, men det kan bli utover kvelden og natten. 

Vannet har rent ned flere kvartaler i retning Birkelunden. 

– Det er veldig mye vann som har rent ut. All trafikk har blitt stanset i krysset ved Toftes gate og Sannergata, sa operasjonsleder Gjermund Stokkeli til TV 2 før lekkasjen ble stoppet.  

De tre trikkelinjene som går i Toftes gate ble midlertidig stoppet, men klokken 17.52 opplyser Ruter at disse nå går som normalt igjen. Flere andre gater i området er sperret inntil videre. 

Politiet har ikke fått meldinger om personskader i forbindelse med lekkasjen, og sier det er for tidlig å anslå hva som er årsaken. 

Veien har løftet seg på grunn av vannlekkasjen. FOTO: KRISTIAN ERVIK / TV 2
Veien har løftet seg på grunn av vannlekkasjen. FOTO: KRISTIAN ERVIK / TV 2
LEKKASJE: Vannet fosser opp fra denne sprekken i veien i Oslo sentrum. Foto: Robin Krüger / TV 2
LEKKASJE: Vannet fosser opp fra denne sprekken i veien i Oslo sentrum. Foto: Robin Krüger / TV 2