I FULL JOBB: IOC medlem Gerhard Heiberg jobber målrettet mot OL i Rio, tross kreftdiagnosen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I FULL JOBB: IOC medlem Gerhard Heiberg jobber målrettet mot OL i Rio, tross kreftdiagnosen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kreftsyke Heiberg jobber mot Rio-OL: – Jeg vil ikke under torva ennå 

IOC-medlem Gerhard Heiberg (76) har planer om å legge medalje rundt halsen på flere norske utøvere under OL i Rio de Janeiro. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For nesten ett år siden ble det kjent at Gerhard Heiberg (76) er kreftsyk

Heiberg har aggressiv lymfekreft og har det siste året gått gjennom omfattende behandling på Radiumhospitalet. 

Men tross kreftsykdommen jobber Heiberg fortsatt mot OL i Rio de Janeiro i Brasil, sommeren 2016. 

– Jeg vil jo ikke under torva ennå. Jeg vil leve så lenge jeg lever. Jeg kan ikke si at jeg er full av kreft og sette meg foran tv-en i en stol og lese aviser og se gamle cowboyfilmer. Det holder ikke, sier Heiberg. Det skriver Aftenposten. 

Avtale med Tutta 

I intervjuet sier han at han ser frem mot ungdoms-OL på Lillehammer og OL i Rio, og at han vil delta. 

– Det håper jeg skal gå bra og at jeg skal bidra. Jeg føler meg all right, sier Heiberg. 

Dersom alt går etter planen drar Heiberg til Brasil i august neste år. Og IOC-medlemmet har lagt en helt spesiell plan med golfspiller Suzann Pettersen. 

– Jeg har en avtale med Suzann Pettersen om å legge gullmedaljen rundt halsen hennes etter golfturneringen, og så gjelder det samme for Olaf Tufte om han er blant de tre beste, skriver Aftenposten. 

Går en strek 

I et større intervju med TV 2 i fjor fortalte Heiberg at kreftdiagnosen. 

– Jeg har brukt litt tid på å tenke gjennom hva jeg har gjort gjennom livet mitt. Konklusjonen er at jeg har hatt et fantastisk spennende og utfordrende liv, jeg ville ikke gjort noe annerledes. Jeg har begynt å innstille meg på at også for meg har livet en slutt, hvilket jeg ikke trodde for en del år siden. Det som skjer, det skjer, slik Doris Day sang.

– I øyeblikket ser jeg på livet som jeg skal prøve å takle videre, men jeg har også begynt å innstille meg på at går en strek et sted. Og for meg, så går trolig den streken om ikke så altfor lenge, sier Gerhard Heiberg i et eksklusivt intervju med TV 2.