Her er tre smarte nybilkjøp

Budsjettet er på 450.000 kroner, Broom-gutta tar utfordringen.

Dette er noen av bilene man kan få til 450.000 kroner. Fra venstre VW Passat GTE, Mazda 6 og Mitsubishi Outlander PHEV.
Dette er noen av bilene man kan få til 450.000 kroner. Fra venstre VW Passat GTE, Mazda 6 og Mitsubishi Outlander PHEV.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Jeg skal i mai 2016 bytte firmabil og forventer å ha en ramme på ca. kr. 450.000,- Jeg har i dag en Volvo V40 R-Design, som har fungert bra, men jeg trenger mer plass i baksetet og mer bagasjeplass.

Jeg har tenkt på biler i størrelse Superb/Mondeo, men er åpen for andre forslag. Jeg er 190 cm, og kraftig bygget. Noen biler faller da naturlig fra, likevel er det mye å velge i.

I utgangspunktet ønsker jeg så mye bil for pengene som mulig og må si at en liten 1,4-liter med 120 hk ikke frister. Jeg har en årlig kjørelengde på ca 40.000 kilometer, så komfort teller mer enn sportslige egenskaper, men bilen må ikke bli kjedelig etter en halvtime bak rattet (ref. svigerfars Toyota Prius).

Jeg ønsker gjerne en bil med 4x4, men MÅ ikke ha det. Det kan gjerne være en plug in hybrid. Kan du være behjelpelig med noen innspill, slik at jeg får litt mer fornuftig liste å velge etter?

Med vennlig hilsen Tom Andreassen. 

Benny svarer: 

Hei Tom – og takk for morsomt spørsmål.

Du har helt rett. Her er det mye å velge blant. Jeg tok en liten vri på dette spørsmålet. Jeg leste det nemlig opp for mine to Broom-kolleger, Knut og Vegard – og ba de komme et ett godt begrunnet bil-forslag hver til deg.

Knut var førstemann til å svare. Hans forslag til deg er som følger: Hva med en ladbar hybrid som også har 4x4? I denne prisklassen er det ikke mye å velge mellom – ennå. Men en god og svært aktuell kandidat er Mitsubishi Outlander PHEV. Den har akkurat kommet i ny, ansiktsløftet utgave til Norge. Den ser litt tøffere ut enn før, interiøret har også fått en liten oppgradering.

Det smarte med denne bilen er at er den går på strøm over korte avstander. Hvis du er flink til å lade ofte, betyr det lave driftskostnader. Men på langkjøring har du mindre nytte av den elektriske drivlinjen.

Plassmessig har Outlander en rommelig kupé. Bredden i baksetet gjør imidlertid at det blir litt snaut for tre der. Men uansett: Du får vesentlig mer plass enn i en Volvo V40. Det gjelder også bagasjerommet, selv om batteripakka stjeler en del plass her.

Les mer om Outlander PHEV her: 

Vegard kommer kjapt etter med denne: Mazda 6 AWD. Dette er kanskje et av de beste nybilkjøpene du kan gjøre akkurat nå. En romslig og ikke minst linjelekker bil, som både kjører godt og har mye plass.

Den ble enda penere etter faceliften, og det hjalp også med nytt infotainmentsystem.

Utgaven med 175 hesters dieselmotor er sprek nok, og gir et fint kraftoverskudd, uten at den er noen sportsbil. 0-100 km/t tar 9,1 sekunder. Selv med såpass sterk motor har den et gunstig forbruk, på bare 0,54 l/mil.

Men viktigst av alt, er at det akkurat nå er kampanje, der du får 175 hk diesel,
topp utstyrsnivå og 4x4 på kjøpet – for rundt 450.000 kroner! Med tanke på at dette er en gunstig priset bil alt i utgangspunktet, er det virkelig noe jeg ville vurdert om jeg var deg.

Les vår test av Mazda 6 AWD her: 

Tredje forslag

Jeg kan jo heller ikke være noe dårligere enn Knut og Vegard. To gode kandidater jeg selv tenkte på er allerede nevnt. Heldigvis det finnes flere!

Ettersom du nevner ladbar hybrid er VW Passat GTE en nærliggende bil å tenke på. Den kan kjøres som ren elbil inntil 50 km, den har en samlet systemeffekt på 218 hk (elmotor og bensin sammen) og gjør 0-100 km/t på bare 7,4 sek.

Har du mye langkjøring, noe kjørelengden din tyder på, mister man litt av poenget med en ladbar hybrid.

Les mer om VW Passat GTE her

Ettersom du allerede er fornøyd med Volvo kan jo kanskje en V70 også være noe. En noe aldrende bil, definitivt, men komfortabel, sikker og romslig. Velger du en T4 bensin i Momentum-utgave, får du både mye utstyr og en 190 hesters bensinmotor til 450.000 kroner. Eventuelt med D3 diesel på 150 hk.

Så da håper vi alle tre at du har fått litt mer å tygge på her! Vi ønsker deg lykke til med valg av ny bil!

Les også: Så mye koster familiebilen deg i året

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under