Politimann amok i klasserom – kastet svart elev rundt

En video av en hvit politimann som drar en svart tenåringsjente ut av et klasserom vekker sterke reaksjoner i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foranledningen for den dramatiske episoden som utspant seg på Spring Valley Highschool i Columbiai South Carolina er ikke kjent, men politiets reaksjon får nå kraftig kritikk i sosiale medier, og blant foreldre. 

Kastes baklengs over stolen

En konflikt mellom jenta og læreren eskalerte. Læreren ba henne om å forlate klasserommet, noe hun nektet. Til slutt ble skolens egen sikkerhetsvakt - som er underlagt den lokale sheriffkontoret, tilkalt. 

Hele episoden ble filmet. Jenta som er ubevæpnet, sitter urørlig i stolen. Politimannen klarer ikke overtale henne om å reise seg og gå ut, hvorpå han velger å gå fysisk til verks på henta foran alle medelevene i klasserommet.

Se klippet øverst i saken.

Politiet klarer ikke å geleide jenta ut. Det ender med at han kaster henne i baklengs salto over stolen hun sitter på, før han trekker henne ut og legger henne i håndjern. 

Foreldre reagerer sterkt

Foreldrerepresentanter sier de ikke kan forstå hvordan det skal være nødvendig å bruke så voldsom makt mot en ung jente.

– Nesten uansett hva som har skjedd, kan jeg ikke skjønne at dette er nødvendig. Jeg synes synd på foreldrene og på dette barnet, sier Hugh Harmon-Richland som er far til en annen elev ved skolen, til CNN. 

Etterforskes

Betjenten, Ben Fields, vil bli satt til å gjøre administrative oppgaver hos sheriffen inntil saken er ferdig etterforsket. 

Politiinspektør, Curtis Wilson, sier at sheriff Leon Lott, reagerte sterkt på videopptaket, men ber om tålmodighet mens alle sider av saken avdekkes.