Donald Trump svarte på spørsmål fra salen under et møte med potensielle velgere i New Hampshire mandag. Foto: REUTERS / Gretchen Ertl
Donald Trump svarte på spørsmål fra salen under et møte med potensielle velgere i New Hampshire mandag. Foto: REUTERS / Gretchen Ertl

Trump: – Min far ga meg et lite lån på 1 million dollar

Presidentkandidaten mener livet hans «ikke har vært lett».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eiedomsmogulens kommentarer falt under et møte med potensielle velgere i delstaten New Hampshire mandag.

Trump, som lenge har ligget godt an på meningsmålingene i kampen om bli republikanernes presidentkandidat ved valget i 2016, svarte på spørsmål fra salen.

Flere ønsket å vite om han kunne tenke seg å bli litt mer ydmyk.

– Jeg vet om mange som kunne tenke seg å stemme på deg, hvis du bare jekket deg ned litt av og til, sa en kvinnelig republikansk velger, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Vel, det kunne jeg tenke meg å gjøre, men da ville jeg vist svakhet ovenfor Putin og alle andre, og det vil vi vel ikke gjøre?, svarte Trump retorisk.

– Ikke vært lett for meg

På spørsmål om han noen gang har møtt motstand i livet, var mangemilliardæren klar på at det hadde han.

– Det har ikke vært lett for meg. Jeg startet i Brooklyn, før min far ga meg et lite lån på 1 million dollar, sa Trump om sin karrierevei innenfor eiendomsbransjen, og la til at lånet måtte betales tilbake med renter.

Ifølge AP la verten for arrangementet, Matt Lauer, raskt til at de fleste velgere ikke vil anse 1 million dollar som et «lite lån».

Taper på meningsmålingene

Donald Trump har lenge ledet stort på meningsmålingene, men en fersk undersøkelse fra Iowa viser at den tidligere hjernekirurgen Ben Carson har tatt han igjen og drar ifra.

32 prosent sier de vil stemme på Carson, mens Trump bare får 18 prosents oppslutning, i en meningsmåling utført av Monmouth University blant Iowa-velgere, ifølge CBS News.

Iowa er den første delstaten som avholder presidentkandidatvalg, 1 februar neste år. New Hampshire følger 8 dager etter. De to statene anses som svært viktige å gjøre det bra i for å skape entusiasme foran resten av valget.