Mourinho kan bli straffet etter utblåsning mot dommer

Chelsea-manageren er siktet for dårlig oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Chelsea-manager José Mourinho for upassende oppførsel etter lørdagens kamp mot West Ham.

Kan vente seg straff
Portugiseren kan nå vente seg straff som følger av «språkbruk og/eller oppførsel rettet mot dommerne i eller rundt garderobeområdet ved pause».

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Ifølge Sky Sports skal Mourinho ha forsøkt å ta seg inn i dommergarderoben etter at Nemanja Matic ble utvist like før pause. Midtbanespilleren ble tildelt sitt andre gule kort i kampen etter å ha revet ned en West Ham-spiller. Det kokte på benken til Chelsea, og assistent Silvino Louro ble sendt på tribunen. Han er også siktet av FA for dårlig oppførsel.

Samtidig er både West Ham og Chelsea siktet for ikke å være i stand til å kontrollere spillerne i forbindelse med tumultene da Matic fikk rødt kort.

Partene har frem til torsdag å svare på anklagene.

Dette er ikke første gang Mourinho er i FAs søkelys denne sesongen. Han ble straffet med en bot på drøyt 620 000 kroner og én kamps betinget utestengelse etter utblåsningen mot dommeren etter tapet for Southampton, men har anket avgjørelsen.

Spekulerer i Mourinho-sparking
Krisen i Chelsea øker uke for uke. I helgen nådde Mourinho & Co. nok et bunnpunkt i 1-2-nederlaget for West Ham. Forrige sesongs ligamester ligger på en skuffende 15. plass etter kun tre seirer denne sesongen. Hele fem ganger har Chelsea tapt, og det vanligvis solide forsvaret har lekket som en sil. Med 19 baklengsmål er det bare tre lag i Premier League som har sluppet inn flere mål.

Tirsdag har Chelsea anledning til gi Mourinho litt pusterom når turen går til Stoke i ligacupen, mens flere medier i England spekulerer i om Mourinhos andre periode i Chelsea går mot slutten. Telegraph skriver at Roman Abramovitsj allerede er i gang med å sondere terrenget i tilfelle Mourinho ikke klarer å snu den elendige trenden. 

Pep Guardiola er ifølge avisen drømmealternativet til jobben. Den nåværende Bayern München-treneren har uttalt at han ønsker å prøve seg i Premier League. En mulig løsning er at enten Carlo Ancelotti eller Guus Hiddink returnerer til London og leder klubben ut sesongen.