DØMT: Fred A. Ingebrigtsen ble dømt under ankesaken. Her fra Stavanger tingrett i 2012. (Foto: Frode Olsen/TV 2)
DØMT: Fred A. Ingebrigtsen ble dømt under ankesaken. Her fra Stavanger tingrett i 2012. (Foto: Frode Olsen/TV 2)

Ingebrigtsen dømt til ni år i Acta-saken

Den innsidetiltalte Acta-gründeren Fred A. Ingebrigtsen er i lagmannsretten dømt til ni års fengsel, i tråd med aktors påstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Halvannet år av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år, melder Rogalands Avis.

I tillegg er han dømt til inndragning av 25 millioner kroner.

– Vår klient har allerede bestemt seg for å anke dommen til Høyesterett. Lagmannsrettens dom er avsagt under dissens. Vi er i grove trekk enige med mindretallet. Vi er uenige i flertallets rettsanvendelse. Han er rystet over flertallets bevisbedømmelse, heter det i en pressemelding fra advokat Bjørn Stordrange, som representerer Fred A. Ingebrigtsen.

Til sammen sju personer har vært tiltalt i norgeshistoriens mest omfattende innsidesak, der Ingebrigtsen regnes som hovedmannen. Fem av de andre er dømt til fengselsstraffer, mens én er frifunnet.

I perioden 2004 fram til pågripelsen i juni 2008 skal de tiltalte ha handlet Acta-aksjer til en verdi av 3,2 milliarder kroner. Samtlige ble i Stavanger tingrett i 2012 dømt til fengselsstraffer for innsidehandel og markedsmanipulasjon. Alle anket, og maratonsaken i Gulating lagmannsrett har pågått siden 2. september i fjor.

En av de tiltalte i saken fikk betydelig mildere straff i lagmannsretten fordi han tilsto under hovedforhandlingen. Lagmannsretten mente også at han i en periode hadde handlet uaktsomt, ifølge Rogalands Avis. (©NTB)