Ingebrigtsen dømt til ni år i Acta-saken

Den innsidetiltalte Acta-gründeren Fred A. Ingebrigtsen er i lagmannsretten dømt til ni års fengsel, i tråd med aktors påstand.

DØMT: Fred A. Ingebrigtsen ble dømt under ankesaken. Her fra Stavanger tingrett i 2012. (Foto: Frode Olsen/TV 2)
DØMT: Fred A. Ingebrigtsen ble dømt under ankesaken. Her fra Stavanger tingrett i 2012. (Foto: Frode Olsen/TV 2)

Halvannet år av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år, melder Rogalands Avis.

I tillegg er han dømt til inndragning av 25 millioner kroner.

– Vår klient har allerede bestemt seg for å anke dommen til Høyesterett. Lagmannsrettens dom er avsagt under dissens. Vi er i grove trekk enige med mindretallet. Vi er uenige i flertallets rettsanvendelse. Han er rystet over flertallets bevisbedømmelse, heter det i en pressemelding fra advokat Bjørn Stordrange, som representerer Fred A. Ingebrigtsen.

Til sammen sju personer har vært tiltalt i norgeshistoriens mest omfattende innsidesak, der Ingebrigtsen regnes som hovedmannen. Fem av de andre er dømt til fengselsstraffer, mens én er frifunnet.

I perioden 2004 fram til pågripelsen i juni 2008 skal de tiltalte ha handlet Acta-aksjer til en verdi av 3,2 milliarder kroner. Samtlige ble i Stavanger tingrett i 2012 dømt til fengselsstraffer for innsidehandel og markedsmanipulasjon. Alle anket, og maratonsaken i Gulating lagmannsrett har pågått siden 2. september i fjor.

En av de tiltalte i saken fikk betydelig mildere straff i lagmannsretten fordi han tilsto under hovedforhandlingen. Lagmannsretten mente også at han i en periode hadde handlet uaktsomt, ifølge Rogalands Avis. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2