NARKOPRINS: En saudiarabisk prins er pågrepet i Beirut etter at politiet fant to tonn med amfetamin på flyplassen. FOTO: POLITIET
NARKOPRINS: En saudiarabisk prins er pågrepet i Beirut etter at politiet fant to tonn med amfetamin på flyplassen. FOTO: POLITIET

Saudi-prins tatt med TO TONN amfetamin

En prins og fire andre fra Saudi-Arabia er pågrepet etter at politiet fant to tonn med amfetamin i privatflyet deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Libanons hovedstad Beirut sier de har avslørt tidenes største smuglingsforsøk av narkotika.

Da den saudi-arabiske prinsen Abdel Mohsen bin al-Walled bin Abdelaziz mandag skulle entre sitt privatfly sammen med fire andre fra Saudi-Arabia, ble bagasjetrallene stoppet og kontrollert og sikkerhetskontrollørene fant to tonn med amfetamin som var på vei til å bli lastet om bord i privatflyet.

En embedsmann ved Rafiq Hariri flyplassen i Beirut sier de beslagla nær to tonn med det amfetaminbaserte rusmiddelet Captagon i pilleform.

Den enorme mengden amfetamin var oppbevart i 32 pappesker og 8 vesker, samtlige var merket med navnet til prinsen. I tillegg fant politiet en ikke nærmere angitt mengde kokain som også var på vei om bord i flyet, melder det libanesiske nettmediet Now.

Privatflyets destinasjon var en flyplass i Ha'il regionen i det nordlige Saudi-Arabia, ifølge Lebanon Files.

Det syntetiske amfetaminbaserte Captagon er i pilleform et populært sentralstimulerende rusmiddel flere steder i Midt-Østen, og skal også være flittig brukt av jihadister i terrororganisasjonen Den islamske staten IS. 

De fem saudiaraberne ble pågrepet av libanesiske myndigheter og skal avhøres  hos den offentlige anklagemyndighet på Mount Lebanon, melder TV-stasjonen Al Jadeeed.

Den saudi-arabiske prinsen er guvernør i Hail-provinsen og deltok i 2007 i en TV-dokumentar på BBC hvor han tok til orde for økt åpenhet i Saudi-Arabia.