I FULL FYR: Her står sorenskriverens hus i Hedmark i full fyr. Politiets etterforskning har vist at brannen var påtent. Foto: Politiet.
I FULL FYR: Her står sorenskriverens hus i Hedmark i full fyr. Politiets etterforskning har vist at brannen var påtent. Foto: Politiet.

Utvidet siktelse mot mordbrannsiktet i Hamar

Mannen som er siktet for å ha tent på huset til sorenskriveren på Hamar, blir også siktet for forsøk på overlagt drap på to personer og drapsforsøk mot ytterligere to personer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen i 30-årene er også siktet for nye tilfeller av trusler mot et vitne i brannsaken. Han har sittet i varetekt siden i desember i fjor, skriver Hamar Arbeiderblad.

– Han er siktet for to tilfeller av forsøk på overlagt drap. Han er fortsatt siktet for forsøk på mordbrann slik status har vært en stund. Han er også siktet for forsøk på drap på de to som oppholdt seg i huset på branntidspunktet, sier politiadvokat Barbro Røkenes i Hedmark politidistrikt.

Det var natt til 22. juli i 2013 at brannen brøt ut i eneboligen på Hamar. Sorenskriveren var ikke hjemme, men hans datter og en venninne måtte redde seg ut. Huset ble totalskadd i brannen.

Hedmark politidistrikt kunne etter kort tid konstatere at den var påsatt. Politiet har tidligere ikke utelukket at motivet var å ramme sorenskriveren i kraft av hans virke. Ifølge TV 2 er har mannen minst én gang blitt dømt i en sak der sorenskriveren på Hamar var dommer. (©NTB)