WHO: Pølser, bacon og kjøttpålegg øker faren for kreft

50 gram prosessert kjøtt om dagen øker faren for å få tykktarmkreft med 18 prosent.

HERLIG, HERLIG, MEN FARLIG, FARLIG: Bacon og pølser er blant prosessert kjøtt som ifølge WHO øker faren for tykktarmskreft. Foto: NTB scanpix.
HERLIG, HERLIG, MEN FARLIG, FARLIG: Bacon og pølser er blant prosessert kjøtt som ifølge WHO øker faren for tykktarmskreft. Foto: NTB scanpix.

Det viser en ny rapport fra Verdens helseorganisasjon (WHO) publisert lørdag. Femti gram bearbeidet kjøtt tilsvarer mindre enn to skiver bacon, skriver The Independent. Prosessert kjøtt er kjøtt som har blitt modifisert for å øke holdbarheten eller for å gi mer smak ved blant annet røyking eller tilsetning av salt og konserveringsmidler. I rapporten heter det også at rødt kjøtt «sannsynli

Mer innhold fra TV 2