Mette (33) mener hun har fanget «Lillestrømspøkelset» på video

Ifølge Mette Martinsen (33), skjer det rare ting i butikken hennes i Lillestrøm. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Mette Martinsen (33), skjer det rare ting i butikken hennes i Lillestrøm. 

OVERBEVIST: Mette Martinsen forteller om uforklarlige hendelser i to av hennes butikker. Foto: Privat
OVERBEVIST: Mette Martinsen forteller om uforklarlige hendelser i to av hennes butikker. Foto: Privat

Søndag la hun ut en Facebook-video av det hun kaller «Lillestrømspøkelset», for å vise det hun mener er en skikkelse som beveger seg rundt i Kitchn-butikken hennes på Lillestrøm Torv.

I videoen, som du ser over, kan det se ut til at en skygge beveger seg forbi butikkens overvåkningskamera like før stengetid.

– Jeg har sett denne skikkelsen flere ganger, og det er tunge energier i butikken. Det er mange som har sett skikkelsen, men den viser seg ikke hver kveld. En kveld fikk vi filmet den, og det var derfor jeg la den ut på Facebook bare for moro skyld, sier en lattermild Martinsen til TV 2.

Utelukker ikke naturlig forklaring

Hun forklarer at hun er opptatt av det overnaturlige, men at hun selvsagt ikke utelukker at skyggen på kameraet for eksempel bare er en skygge.

– Dette kan selvsagt ha en helt naturlig forklaring, sier hun.

Mette sier at hun ofte ser «skyggen» i et uoversiktelig hjørne i butikken, og at det også har skjedd mystiske ting i den andre butikken hun eier på Metro kjøpesenter i Lørenskog.

– I Metro-butikken skjedde det rare ting. Der ble grytelokk veltet, og lyset ble slått av og på, sier hun. 

Hun forteller TV 2 at hun tidligere har fått «renset» butikken fordi hun blir sliten av å være der.

– Jeg har jo ingen fasit på det som skjer, og jeg la ut videoen på Facebook bare for gøy. Det er jo noen som blir skeptiske når de ser den, men det har vært noen som blir sjokkerte også, sier hun.

SKEPTIKER: Marit Simonsen er tidligere leder av Foreningen Skepsis. Foto: Arnfinn Pettersen
SKEPTIKER: Marit Simonsen er tidligere leder av Foreningen Skepsis. Foto: Arnfinn Pettersen

Støv eller insekt?

En som virkelig er skeptisk, er tidligere leder i Foreningen Skepsis, Marit Simonsen.

– Som skeptiker er jeg alltid åpen for at det finnes flere forklaringer, og så må man velge den beste forklaringen blant de mulige, eller rett og slett svare at man ikke vet, sier hun til TV 2.

Foreningen Skepsis beskriver seg selv som en «uavhengig sammenslutning av engasjerte mennesker med det formål å fremme og publisere resultater av kritiske undersøkelser av fenomener som moderne sagn, mirakelberetninger, astrologi, parapsykologi, UFOer og andre «okkulte» emner».

– Det eneste denne videoen viser er en skygge som går over kameraet, og det finnes det mange forklaringer på, for det er ikke mulig å bedømme om det er noe stort langt vekk eller noe lite nærme ut fra videoen. Det kan være støv fra taket eller videostativet, et insekt, eller noe rart med videoutstyret. For meg virker en slik forklaring mer sannsynlig enn at det faktisk er et spøkelse, sier hun.

Simonsen sier at det kan være mange ting som skjer foran, eller i, kameraet.

– Er det noen som egentlig vet hvordan spøkelser oppfører seg på kamera? Kanskje de er usynlige på film uansett? Jeg heller nok mot at dette er noe litt mer dagligdags, sier hun.