Egg og baconmuffins

Christopher Sjuve er aktuell med boken "Alt blir bedre med bacon". Wenche er ikke uenig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppskrift hentet fra boken ”Alt blir bedre med bacon” av Christopher Sjuve.
Denne oppskriften er til fire muffins.
Du velger selv om du vil servere en eller to egg og baconmuffins per person.
Server med en grønn salat

 

Egg og baconmuffins. Oppskrift av Christopher Sjuve. FOTO: TV 2 / TV 2
Egg og baconmuffins. Oppskrift av Christopher Sjuve. FOTO: TV 2 / TV 2

Dette trenger du:

  • 4 lange tynne skiver bacon
  • 4 skiver loff eller halvgrovt brød
  • 4 egg
  • Finhakket gressløk eller vårløk
  • Olje

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen, gjerne varmluft til 230oC.
Bruk et glass og stikk ut sirkler av brødskivene.
Pensle med olje og klem skivene ned i muffinsformer eller muffinsbrett.
Legg baconskivene rundt langs kanten i formene.
Knekk et egg i hver av formene.
Sett formen i stekeovnen, senk temperaturen til 200oC og stek i ca. 20 minutter på nederste rille.
Server med en grønn salat og eventuelt litt ekstra sprøstekt bacon ved siden av.