Ble hetset for sex-anklager – svarte med å feire foran motstanderfansen

Nå kan Adam Johnson bli straffet for feiringen sin mot Newcastle.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adam Johnson ga Sunderland ledelsen på overtid i første omgang etter en svært tvilsom straffe under søndagens Tyne-Wear-derby på Stadium of Light.  

Kantspilleren feiret ved å løpe over hele banen og feire foran Newcastle-fansen etter scoringen. 

Ifølge The Independent hadde bortefansen sunget nedsettende sanger om Johnson, som er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente. 

Johnson kan nå risikere å bli straffet av det engelske fotballforbundet (FA) for den provoserende feiringen.  

I 2009 ble daværende Manchester City-spiss Emmanuel Adebayor belønnet med bot og to kampers karantene for å ha feiret scoring mot gamleklubben foran Arsenal-fansen. Det hører imidlertid med til historien at karantenen senere ble opphevet på grunn av at Adebayour kom med en offentlig beklagelse og på grunn av den sterkt provoserende hetsen han mottok fra Arsenal-fansen.  

Venter på rettssak
Adam Johnson ble arrestert i mars, mistenkt for å ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel jente. Han ble senere løslatt mot kausjon. Sunderland valgte å suspendere ham da anklagene ble kjent, men ble senere tatt inn igjen i troppen på tampen av forrige sesong.  

 Johnson erklærte seg ikke skyldig i anklagene om tre tilfeller av sex med en mindreårig under høringen i mai. Ifølge The Indenpendent skal saken opp i retten i februar neste år.