– Det der er døvt. Det er utrolig teit. Sånt gjorde vi på barneskolen

Høiland forsvarer seg selv, Solskjær støtter ham, og Hoseth er kritisk. TV 2s fotballeksperter kunne knapt vært mer uenige. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ÅLESUND/OSLO (TV 2 Sporten): – Jeg er jo upopulær allerede, så det bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg skulle stenge sikten hans. Det gjør vi jo ved å stille to mann i mur, og her gjorde jeg akkurat det samme, bare litt nærmere. Jeg føler ikke at det er noe å gjøre et stort nummer ut av.

– Men er det sportslig?

– Nei, det kan du jo si...

Tommy Høiland havnet nok en gang i søkelyset søndag.

Og nok en gang er det ikke fordi folk er spesielt begeistret. 

Solskjær: – Ikke usportslig
I derbyet mellom Aalesund og Molde søndag bestemmer nemlig 26-åringen seg for å gjøre alt han kan for å hindre AaFK-målvakt Sten Grytebusts sikt på et frispark. 

I stedet for å holde seg i muren eller i området rundt den, som de fleste andre ville gjort, bruker Høiland i stedet tiden på å regelrett stille seg rett foran Grytebust for å hindre ham i å se. Flyttet Grytebust seg, så flyttet Høiland etter. 

Se opptrinnet og den påfølgende diskusjonen i videovinduet over!

Til slutt fikk Magne Hoseth nok av Høiland og forsøkte å dytte ham unna.

– Det der må han bare kutte ut. Han ødelegger bare for seg selv ved å holde på på den måten, sier Hoseth til TV 2.

Ole Gunnar Solskjær er alt annet enn enig med veteranen.

– Det der er lov. Det er ingen som nekter Tommy å gjøre det vanskelig for målvakten å stille opp muren sin. Det skal være litt sånn. Tommy er Tommy, og jeg skal aldri ta fra Tommy å være Tommy. Det går ikke an, sier Molde-treneren.

– Men er det sportslig?

– Jeg synes ikke det er usportslig å stå der. Han kan stå hvor han vil. 

– Vi har altfor få drittsekker i Tippeligaen
I oppsummeringen av helgens Tippeliga-runde tok TV 2s fotballeksperter debatten.

Å si at de var fullstendig uenige er ingen overdrivelse.

– Jeg synes det er kjempeunderholdende med spillere som tøyer strikken litt ekstra langt for å vinne. Dette er kanskje ikke det mest sportslige du gjør, men det er ikke fare for at du skader noen. Her går han bare rett inn for å stenge sikten til Sten Grytebust. Tommy Høiland er Tommy Høiland. Han kommer aldri til å forandre seg, og jeg elsker at vi har noen sånne typer i Tippeligaen. Vi har altfor få drittsekker i Tippeligaen. Keeper er alltid fredet i eget felt. Skal vi ikke engang få lov til å stå foran de og hindre sikten? Skal vi flytte oss? spurte Jesper Mathisen.

Ole Martin Årst støttet ham.

– Ja, vi trenger det (sånne som Høiland, journ.anm) for å skape litt temperatur og irritasjon. Om han hadde fått gult kort for å stå i veien... Nei, dra meg baklengs, kom det fra den tidligere storscoreren. 

Tilbake satt en helt uenig Freddy dos Santos.

– Vi trenger ikke dette. Det der er bare døvt gjort. På barneskolen gjorde vi sånn «luften er fri for alle». Det er bare døvt, rett og slett. Det er teit. Du kan godt stille deg opp i mur, men det der ser bare utrolig teit ut.