De Lanlay sikret RBK gullet med praktscoring

– Det er en sinnssykt deilig følelse. Det er helt konge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Rosenborg 3-3

Nå kan Rosenborg omsider kalle seg seriemestere.

Trønderne har vært nære på å sikre gullet de siste ukene og trengte bare ett poeng borte mot Strømsgodset for å gjøre det matematisk umulig for lagene bak å ta de igjen.

Det klarte de etter en smått utrolig 3-3-kamp mot et tidvis glimrende Godset-lag.

– Dette betyr enormt. Idet 3-3-målet kommer er vi vel i en tilstand vi ikke er tilregnelige i. Det betyr utrolig mye for alle «rosenborgere», var RBK-trener Kåre Ingebrigtsens umiddelbare reaksjon.

De Lanlays mesterverk
Rosenborg lå under 1-3 til pause etter å ha blitt regelrett rundspilt i førsteomgang, men Ingebrigtsens menn slo tilbake etter hvilen og fikk de to målene de trengte.

Helten for trønderne ble Yann-Erik de Lanlay. 

Sommersigneringen fra Viking ble byttet inn ved pause, var toneangivende fra første stund og scoret det avgjørende målet på lekkert, lekkert vis. 23-åringen kastet seg akrobatisk rundt og sendte et innlegg i mål med en elegant brassevariant.

3-3 stod seg kampen ut, og med det er Rosenborgs 23. ligamesterskap i boks - fem år etter forrige gang.

– En sinnssykt deilig følelse
For mannen bak RBKs to første mål, tidligere Godset-mann Anders Konradsen, ble det en spesiell retur til Drammen.

– Vi kriget det inn i dag. Det er fantastisk godt å få det avgjort. Det er det virkelig. Det er spesielt å komme tilbake til Drammen og avgjøre det. Det er godt og fortjent å sikre gullet, sa han til TV 2 like etter kampen.

De Lanlay var minst like glad.

– Det er fantastisk. En sinnssykt deilig følelse. Vi kommer tilbake og snur etter en dårlig førsteomgang. Det er helt konge. Og det føles helt konge å være seriemester.

– Hele Trondheim kommer ut i kveld!
Kaptein Mikael Dorsin gikk i spissen for feiringen med megafon etter kampen, og svensken hadde også store ord til journalistene.

– Det betyr mye å få dette avgjort. Det har vært gledestårer og alt. Det er godt å få vist at vi ikke bare er den største klubben, men at vi også er den beste.

Den lokale helten Ole Selnæs var synlig ekstatisk over å ta sitt første gull med Rosenborg og lover fest langt ut i natten.

– Jeg har drømt om dette hele livet. Vi har et fly vi skal rekke nå. Om jeg ikke rekker det må jeg sykle til Trondheim. For jeg skal til Trondheim i kveld. Og jeg en oppfordring til alle der: hele Trondheim kommer ut i kveld!

Godset-oppvisning fra første minutt
De første 45 minuttene på Marienlyst var at det helt eksepsjonelle slaget.

Hjemmelaget rundspilte gjestene og burde tatt ledelsen allerede før det var spilt tre minutter, men Kim André Madsen klarte utrolig nok å sette ballen utenfor målet fra cirka fire meter etter at Lund Pedersen sendte en retur fra Lars Christopher Vilsvik rett i fanget på Madsen. 

Fire minutter tok trønderne ledelsen mot spillets gang, men hjemmelaget hadde ingen andre å skylde på enn seg selv.

Et dristig kast på egen banehalvdel blir snappet opp av Konradsen, som finner Alexander Søderlund. Alene med keeper sentrer Søderlund uselvisk til Konradsen, som har en enkel jobb med å sette ballen i det åpne buret og fikse RBK-ledelse.

Målet til tross: det var ingen tvil om hvilket lag som var det beste. Etter et kvarter fikk hjemmelaget målet de fortjente.

Og målet var vakkert. 

Iver Fossum finner Vilsvik men en lekker pasning gjennom RBKs backlinje, og fra høyrekanten finner han Pedersen med første berøring. Spissen kan praktisk talt ikke bomme og avslutter et mønsterangrep ved å sette ballen kontrollert i mål.

Før den tid skulle Pedersen muligens ha vært utvist etter å ha mistet hodet. Se episoden til høyre og døm selv!

– Så «rævkjørt» har jeg ikke sett noe lag i år
Og så kom sjansene på løpende bånd for et Godet-lag som spilte en fotball vi knapt har vært vitne til i Tippeligaen i år.

Først får Gustav Mendonca Wikheim en kjempemulighet fra noen få meter etter at Lund Pedersen blokkerer en avslutning fra Fossum, men førstnevnte er på uforklarlig vis milevis fra å sette ballen i det nesten åpne målet.

Så, to minutter senere, klemmer Fossum til fra distanse, men igjen er Lund Pedersen oppe og avverger helt opp ved krysstangen. Like etter er det Pedersen som gjør at RBK-målvakten må strekke seg så langt som mulig, men etter 22 minutter kom målet Godset fortjente. 

Gustav Valsvik vinner en duell i feltet og stanger ballen mot mål. Der dukker Adjei-Boateng opp, som får pirket ballen inn med høyrefoten til 2-1.

Minuttet senere kunne det fort ha stått 3-1, men Lund Pedersen var igjen der han skulle være og fikk stoppet Pedersens heading fra seks meter. 

Godset rundspilte gjestene på en måte de svært sjelden opplever, noe som fikk «Mini» til å skrive følgende på Twitter:

– Er dette det Rosenborg som har sjarmert Tippeligaen i år? Så "rævkjørt" har æ ikke sett noe lag i år.

– Godset hadde tatt gull om det hadde vært en måned igjen
Og «rævkjøringen» skulle fortsette.

Først blir Wikheim korrekt avvinket for offside like før han triller ballen i mål til det som ville ha vært 3-1, før Godset fikk sitt tredje for dagen etter 37 minutters spill.

Vilsvik finner Pedersen med et strøkent innlegg fra høyre, og i duell med Johan Lædre Bjørdal stanger spissen kontant inn 3-1 til hjemmelaget. 

Like før pause ville Wikheim ha straffe etter å ha gått i bakken etter en duell med Ola Sælnes, men dommeren var ikke interessert og blåste like etter av for pause.

Ekspertene i TV 2s FotballXtra var mildt sagt imponerte av det vertene hadde fått til.

– Hadde det vært en måned igjen av Tippeligaen, så tror jeg Godset ville tatt gull, kom det fra Kjetil Wæhler. 

De Lanlays kunstscoring
En misfornøyd Ingebrigtsen tok tak i pausen. Ut gikk Tobias Mikkelsen og Johan Lædre Bjørdal, inn kom Mike Jensen og de Lanlay. 

Sistnevnte utmerket seg umiddelbart ved å servere Jørgen Skjelvik, men stolpen hindret redusering to minutter etter pause.

Tre minutter senere skulle den imidlertid komme. 

Tidligere Godset-spiller Konradsen plukker opp Sælnes' «chipp», tar med seg ballen gjennom Godset-forsvaret og satte inn sitt andre mål for dagen.

Og ikke mange minuttene senere kom 3-3.

Søderlund legger ballen inn fra venstre, og med en akrobatisk avslutning med ryggen mot mål smeller den tidligere Viking-spilleren inn 3-3 på svært pent vis.

Uavgjort, og nå var Rosenborg igjen seriemestre.

Luften hadde totalt gått ut av Godset, men etter utligningen hevet de seg igjen.

Både Vilsvik og Pedersen skapte store sjanser, men 3-3 stod seg kampen ut. Det betyr at Rosenborg endelig er vinnere av Tippeligaen 2015. 

Slik startet lagene:

Strømsgodset: Bugge - Vilsvik, Madsen, Valsvik, Hanin - Nana, Abu, Fossum - Storflor, Pedersen, Wikheim

Rosenborg: Lund Hansen - Örn Eyjólfsson, Reginiussen, Lædre Bjørdal, Dorsin - Midtsjø, Selnæs, Konradsen, Mikkelsen, Skjelvik - Søderlund