Mané ødela Klopps fest med sen utligning

– Fotball er dessverre ikke alltid et eventyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool 1-1 Southampton

Fasiten etter to kamper som Liverpool-manager var 0-0 borte mot Tottenham og 1-1 hjemme mot Rubin.

I Jürgen Klopps tredje kamp for Liverpool lå tyskeren, takket være en monsterheading fra Benteke, an til å få sin første seier for klubben. 

Fire minutter før slutt dukket imidlertid Mané opp og ødela festen. 

– Vi fortjente å vinne i dag. Vi spilte med stor intensitet og de hadde bare én mulighet. Den grep de dessverre, sa målscorer Benteke. 

– Ikke et eventyr

Jürgen Klopp var også tydelig skuffet over det sene utligningsmålet.

– Fotball er dessverre ikke alltid et eventyr. Det er problemet. Vi må jobbe hardt og bygge selvtillit i tiden som kommer.

Liverpool-manageren var imidlertid opptatt av at verken spillere eller fans overdramatiserer.

– Vi spilte veldig god fotball og det er bra. Det er lett å se at spillerne kan spille fotball, og at de er både teknisk og fysisk sterke. Dette var bare ett mål og én kamp, smilte han.

Antiklimatisk åpning

Etter Liverpools energiske bortekamp mot Tottenham hadde man gjerne forventet tilsvarende aggressivitet i Klopps første Premier League-kamp på Anfield.

Den første omgangen ble imidlertid en gedigen skuffelse.

Verken Liverpool eller Southampton klarte å skru sammen de helt store angrepene og gjestene var nærmest scoring etter en heading fra Virgil van Dijk.

– Relasjonene i Liverpools offensive spill er ikke der. De blir ofte stående og lete etter løsninger, i stedet for at det kommer instinktivt, mente TV 2-ekspert Petter Myhre.

Benteke inn for Origi

Jürgen Klopp tok grep i pausen og byttet inn Christian Benteke for Divock Origi, som ikke hadde imponert nevneverdig.

Rent umiddelbart var det imidlertid Alberto Moreno som skulle markere seg sterkest – først med to farligheter fra venstresiden, og deretter med en uhyre viktig takling på Sané.

Da det gjenstod snaut 15 minutter skulle likevel innbytter Benteke vise hvorfor han ble hentet til Liverpool: etter et langt innlegg fra Milner knuste han alt og alle i luften.  Headingen seilte bort i lengste kryss.

Med en etterlengtet seier så godt som i havn, skulle i stedet Sadio Mané utligne for Southampton fire minutter før slutt. Samme mann skulle pådra seg sitt andre gule kort på overtid.

Dermed står Jürgen Klopp fortsatt uten seier som Liverpool-manager.