United nærmest seier i Manchester-derbyet

– De var heldige, vi var uheldige og Herrera skulle hatt straffe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United 0-0 Manchester City

Verken Manchester United eller Manchester City maktet å få ballen i nettet, og dermed endte det uavgjort i det prestisjetunge Manchester-derbyet.

Manchester United var nærmest en seier etter store sjanser for Jesse Lingard og Chris Smalling.

Med det ene poenget rykker Manchester City opp til tabelltopp på bedre målforskjell enn Arsenal – fortsatt to poeng foran Manchester United.

– Manchester United var det beste laget, særlig med tanke på den andre omgangen. Lagets store profil, nok en gang, var Anthony Martial, oppsummerte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. 

United skuffet over uavgjort

Stemningen var helt motsatt i de to leirene etter kampen.

Mens City var fornøyde med resultatet - men ikke prestasjonene - så var de røde fornøyde med det meste annet enn resultatet.

– Det føles som en skuffelse, men vi leverte 90 gode minutter, sa United-stopper Chris Smalling.

Louis van Gaal følte også at hans menn hadde fortjent et bedre resultat.

– De var heldige. Vi var uheldige. Jeg kan ikke klage når vi kontrollerer mot City i 90 minutter, men jeg hadde ønsket seieren. Ander Herrera skulle hatt straffe, men dommeren har bare ett sekund på seg, mens jeg kan se det i reprise.

City-manager Pellegrini var ikke direkte uenig: 

– Jeg liker ikke å spille på denne måten. Vi mistet for mange baller og United fikk et par sjanser på tampen. Men jeg er fornøyd med poenget.

Rotete førsteomgang

Om førsteomgangen mellom Manchester United og Manchester City manglet store sjanser, så var det i alle fall nok av dueller og taklinger.

I en svært tettspilt omgang måtte blant annet en blodig Wayne Rooney lappes sammen, mens de to lagene ellers hadde påfallende store problemer med å finne hverandre med selv de enkleste pasninger.

– Det handler ikke om dårlige prestasjoner med ball, men ekstremt gode prestasjoner uten ball. Begge lagene jobber knallhardt defensivt og stresser hverandre. Sånn har hele omgangen vært, men jeg tviler på at de kan holde denne intensiteten hele kampen, sa TV 2-ekspert Petter Myhre i sin analyse av de første 45 minuttene.

United best etter pause

Den andre omgangen åpnet også langt bedre, og særlig hjemmelaget virket flere hakk friskere offensivt enn de gjorde før pause.

Innen fem minutter hadde Ander Herrera muligens blitt snytt for et straffespark, mens Chris Smalling hadde headet centimetere utenfor. 

– Jeg tipper Clattenburg tror Sterling er først på ballen, men det er Herrera som er først på den. Min dom er «tja». Det kan blåses straffe der, mente Myhre etter kampen.

United var også det beste laget og helt på tampen produserte de to store sjanser til å avgjøre kampen.

Anthony Martial fant først innbytter Jesse Lingard med en strålende pasning, men avslutningen traff tverrligger. Deretter ble Chris Smalling stoppet av en våken Joe Hart.

Det var de nærmeste de to lagene kom en avgjørelse på Old Trafford.