Brannen i tomannsboligen i Ulstein natt til søndag var påsatt, opplyser politiet til Sunnmørsposten. Det bor tolv utenlandske statsborgere i boligen som også ble påtent for tre uker siden.
Foto: Sunnmørsposten Olav Sindre Rise / NTB scanpix
Brannen i tomannsboligen i Ulstein natt til søndag var påsatt, opplyser politiet til Sunnmørsposten. Det bor tolv utenlandske statsborgere i boligen som også ble påtent for tre uker siden. Foto: Sunnmørsposten Olav Sindre Rise / NTB scanpix

Bolighus med 12 utlendinger påtent for andre gang i Ulsteinvik 

12 personer måtte evakueres fra huset. Søndag ettermiddag bekrefter politiet at brannen var påsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannen i tomannsboligen ble meldt klokken 3.18. Klokken 5.30 opplyste 110-sentralen at den var slukket. 

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

– Konklusjonen til brannteknikere på stedet er at brannen er påsatt, sier Grete Hjelle, etterforskingsleder i Sunnmøre politidistrikt til TV 2. 

TV 2 har snakket med Safiyo Abdulle Mohamoud, som bor i huset. 

– Jeg er redd, både for meg selv og barna mine. Jeg vet ikke om jeg vil flytte tilbake til huset, sier hun.

Brannen startet trolig i en bod tilknyttet den ene delen av en tomannsbolig. Brannen spredte seg til takkonstruksjonen, og selv om det ikke tok til å brenne i den andre leiligheten, fikk den en del vann- og røykskader.

Det er en kommunal bolig hvor det bor to familier med til sammen 12 personer. Familiene er fra Somalia og Afghanistan, opplyser politiet til TV 2. Åtte av personene i huset er barn. 

Politiet har gjennomført rundspørring på stedet. Politiet har ingen holdepunkter for å si at dette dreier seg om hatkriminalitet. 

Det var ingen fare for at brannen skulle spre seg, så naboer ble ikke evakuert, opplyser operasjonsleder Arild Reite i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Tomannsboligen ligger like ved Høddvoll stadion. De 12 evakuerte ble innlosjert på hotell. Ingen ble skadd i brannen.

Samme bolig ble forsøkt påtent for tre uker siden. Da ble trappen påtent, men slukket raskt. En person har ifølge Sunnmørsposten innrømmet dette. Han har sittet i varetekt siden. 

 

(©NTB/TV 2)