SPARKEN: Tim Sherwood er ferdig som manager i Aston Villa. FOTO: ANDREW YATES /
SPARKEN: Tim Sherwood er ferdig som manager i Aston Villa. FOTO: ANDREW YATES /

Premier League-manager fikk sparken

Tim Sherwoods dager i Aston Villa er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tim Sherwoods dager som Aston Villa-manager er over! Søndag fikk manageren sparken etter 1-2-tapet for Swansea lørdag.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

– Styret har fulgt med på prestasjonene og styret mener resultatene på banen ikke er gode nok, og at en det måtte endring til, skriver klubben.

Aston Villa har slitt denne sesongen og ligger på en 19. plass ti kamper inn i sesongen. Rett etter lørdagens tap meldte lokalavisen Birmingham Mail at manageren risikerte å få sparken innen 48 timer.

– Ikke overraskende

– Vi snakket om det etter sending i går og det er ikke overraskende at han nå fikk sparken nå. Man kunne se der på Sherwood i går etter intervjuet at han var presset og nær slutten, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

TV 2s fotballekspert mener det er tidlig å sparke treneren kun ti kamper ut i sesongen, men at det ikke har blitt en resultatmessig bedring etter forrige sesong.

– De avsluttet forrige sesong svakt. De tapte tre av de fem siste, og på de siste ni kampene tapte de fem og spilte én uavgjort. Det er en trend som har heftet med ham.

Kevin MacDonald vil lede laget midlertidig skriver klubben, som har startet jakten på ny manager umiddelbart. Det har tidligere ha vært spekulert i at David Moyes er interessert i Villa-jobben. Han er fortsatt trener i Real Sociedad, men skal være ønske seg tilbake til Premier League. En annen ledig trener for øyeblikket er Brendan Rodgers ettersom han fikk sparken i Liverpool.

– Det er vanskelig å si om det var en riktig avgjørelse. Det kommer litt an på hva dem henter inn. I tilfellet med Rodgers kom Klopp inn. De hadde ham som erstatter, peker Myhre på.

Måtte selge Benteke og Delph

Sherwood hentet inn flere spillere før denne sesongen, og har fått ressurser selv om han har måttet selge Fabian Delph og Christian Benteke. Med sesongens resultater tatt i betraktning har ikke ikke klubben truffet på spillerkjøpene.

Når klubben har sendt to managere på dør på under et år må klubben treffe på neste ansettelse om de skal komme seg ut av bunnstriden. 

– Jeg har hatt høyere forventninger til Aston Villa de tre/fire siste sesongene. Paul Lambert fikk sparken og nå har Sherwood fått sparken på kort tid. Da kan en lure på om det stikker dypere i klubben, forklarer Myhre.

– Nå har de satset på to fremadstormende trenere i Lambert og Sherwood. Hva skjer hvis de nå henter en mer erfaren trener? Det blir viktig denne sesongen å berge plassen, forklarer Myhre.

Takker Sherwood

Tim Sherwood overtok klubben i februar forrige sesong etter at Paul Lambert fikk sparken. Etter at Sherwood tok over ledet han laget opp fra bunnen til en 17. plass. Med det reddet han plassen til klubben.

På hjemmesiden takker klubben Sherwood for forrige sesongs jobb.

– Klubben ønsker å takke Tim for hans jobb i en vanskelig periode forrige sesong, og for hans positive bidrag bidrag under sin tid i jobben. Vi ønsker ham alt godt i fremtiden.

Klubben bekrefter også at assistenttrener Ray Wilkins, førstelagstrener Mark Robson og analytiker Seamus Brady har fått sparken.