Nest-Sotras håp lever etter seier mot Brann

Mens Hønefoss er klare for 2. divisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var duket for nervedrama i den nest siste runden av OBOS-ligaen søndag.

Med tap ville Hønefoss og Nest-Sotra være klare for 2. divisjon, mens flere klubber kunne sette seg i en svært dårlig posisjon om de ikke leverte resultater i den nest siste runden.

Sjekk tabellen i OBOS-ligaen i altomfotball.no.

På Ågotnes mot storebror og opprykksklare Brann klarte Nest-Sotra jobben, mens Hønefoss tapte for Kristiansund og rykket ned til 2. divisjon.

– Deilig

Nest-Sotra vant til slutt 2-1 etter scoringer av Max Bjørsvik og Johnny Furdal for hjemmelaget. På overtid scoret Fredrik Haugen for Brann. Det betyr at Nest-Sotras håp om å overleve i divisjonen fortsatt lever, men det betyr at de må vinne siste kamp borte mot Fredrikstad. Det er tre poeng opp til Bryne på trygg grunn.

– Det var deilig. Det vart fortjent også, sa Furdal til CMore Fotball etter kampen.

Nest-Sotra tok ledelsen i det 36. minutt. Et frispark ble slått inn i feltet og flere Brann-spillere gikk i samme duell. Det førte til klubb og ballen havnet rett i beina på Max Bjørsvik. Han hadde ingen problemer med å sette ballen i mål. En fortjent ledelse.

I det 80. minutt økte Furdal ledelsen da han fikk ballen alene med Brann-keeper Piotr Leciejewski. Fra åtte meter hadde han ingen problemer med å skyte ballen bak polakken, og dermed endte det 2-0 til hjemmelaget, før Fredrik Haugens skudd forandret retning og havnet i mål.

Tøff kamp

Kampen om å unngå de øvrige plassene i heisen ned er intens.

Levanger har slitt under streken i lang tid, men søndag klatret nordtrønderne opp på trygg grunn med en sterk 2-1-seier borte mot Follo. Hjemmelaget falt med tapet under streken.

Under streken ligger også Bærum, som fikk stryk med 0-4 av kvalikjagende Jerv på hjemmebane. Ohi Omoijuanfo scoret to ganger for gjestene.

Før siste runde ligger Nest-Sotra, Bærum og Follo på nedrykksplass. (NTB/TV 2)