Mourinho ville inn i dommergarderoben – ble bortvist til tribunen

Etter tapet mot West Ham nektet Chelsea-manageren å snakke med pressen.

West Ham 2-1 Chelsea

Etter mål fra Zárate og rødt kort til både Matic og Mourinho, lå Gary Cahill lenge an til å redde dagen for Chelsea.

En sen scoring fra Andy Carroll ga i stedet West Ham alle de tre poengene lørdag ettermiddag.

Nå brenner det for alvor under beina til manager José Mourinho, som ifølge Sky Sports fikk rødt kort fordi han prøvde å ta seg inn i dommergarderoben i pausen.

– Ville tenkt på klubbens omdømme

Mourinhos oppførsel ble gjenstand for diskusjon i TV 2s studio etter kampen. Mens verken Petter Myhre eller Erik Thorstvedt mener Chelsea-manageren bør sparkes, er det liten tvil om at det nå er hett rundt ørene til «The Special One».

– I mine øyne vil det rent sportslig bare være tull å sparke Mourinho, men dersom jeg var leder i Chelsea ville jeg begynt å spørre meg om han er rett mann til å fronte klubben og bygget omdømmet deres, sa Myhre.

Ekspertkollega Erik Thorstvedt tok Mourinho i forsvar:

– Han har vunnet troféer nylig, og da fortjener han å ha litt kapital i banken. Jeg synes det er synd om han forsvinner nå, rett og slett fordi han er annerledes enn mange andre i Premier League. Samtidig er det umulig å vite hva Abramotvisj tenker nå.

Det er også vanskelig å vite hva Mourinho selv tenker om situasjonen. Ifølge BT Sports-journalist Andy May nektet nemlig Mourinho å møte pressen etter tapet.

Marerittomgang for Mourinho

Selv om Chelsea vant sin forrige Premier League-kamp 2-0 mot Aston Villa, var José Mourinho likevel en presset mann allerede før kampen.

– Det kan være en fordel å møte Chelsea nå, ettersom de ikke er på sitt beste. Samtidig er de nødt til å angripe hver kamp som en cupfinale, og dermed er det farlig å møte dem nå.

Forhåndstipset fra West Ham-manager Slaven Bilic var altså en helgardering. 

Åpningen på kampen skulle imidlertid gi støtte til den første delen av Bilic' vurdering. Argentinske Mauro Zárate mottok ballen like på utsiden av sekstenmeteren og satte den knallhardt inn bak Begovic.

Etter å ha slått Arsenal, Liverpool og Manchester City i begynnelsen av sesongen, lå dermed West Ham an til å ta sin fjerde storskalp for sesongen.

Matic og Mourinho fikk rødt

SMÅ MARGINER: Så nære var Chelsea og Zouma den uhyre viktige utligningen.
SMÅ MARGINER: Så nære var Chelsea og Zouma den uhyre viktige utligningen.

Det var likevel Chelsea som dominerte banespillet, og gjestene var uhyre nære en utligning da Zoumas heading ble klarert på streken. I den påfølgende kontringen skulle i stedet Nemanja Matic pådra seg et gult kort, og like før pause fikk han også sitt andre kort. 

West Ham gikk til pause med ett mål og én mann mer enn gjestene Chelsea. Som om det ikke var nok, ble også José Mourinho sendt opp på tribunen da lagene gikk til pause. Ifølge Sky Sports skal Mourinho ha prøvd å ta seg inn i dommergarderoben, noe Jon Moss naturlig nok ikke satte stor pris på.

Utligning fra Cahill til ingen nytte

Med Matic i dusjen og Mourinho på tribunen ble oppgaven fryktelig tøff for Chelsea, men etter dødball skulle likevel Gary Cahill dunke inn utlingingen.

Utrolig nok klarte også Chelsea å overta kontrollen over kampen, selv om West Ham var farlige på kontringer.

Da Chelsea så ut til å redde et poeng på imponerende vis - forholdene tatt i betraktning - skulle i stedet Andy Carroll avgjøre kampen med sitt første mål siden 18. januar.

Tanksenteret ruvet høyest i boksen og stanget ballen forbi Begovic i Chelsea-buret. 

Chelsea maktet aldri å komme tilbake i kampen og tapte 1-2.

KONTRASTER: Slik så det ut da Andy Carroll satte inn kampens avgjørende mål. FOTO: EDDIE KEOGH / NTB Scanpix
KONTRASTER: Slik så det ut da Andy Carroll satte inn kampens avgjørende mål. FOTO: EDDIE KEOGH / NTB Scanpix