Drepte Lavins sønderknuste mor: – Vår sønn, vi elsker deg! Du er en helt!

TROLLHÄTTAN (TV 2): Moren til Lavin Eskandar (20) som ble drept i Trollhättan, kom lørdag til Kronan skole for å se blomsterhavet til minne om sønnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moren brøt fullstendig sammen da hun sammen med resten av Lavins nærmeste familie kom til stedet hvor han ble drept torsdag. 

Foreldrene gråt og ropte «vår sønn, vi elsker deg, du er en helt».

Inne på fritidssenteret i tilknytning til skolen besvimte moren. En ambulanse måtte tilkalles for å assistere den sørgende kvinnen.

Minstegutten er borte

20 år gamle Lavin var yngst i søskenflokken og bodde fortsatt hjemme hos foreldrene, forteller Lavins fetter Saman Nazar (36) til TV 2. Foreldrene har det forferdelig, sier Saman.

– Lavin var kjærlighet. Han var det beste mennesket vi vet om, sier Saman.

For ikke lenge siden hadde Lavin sagt at hele slekta måtte samles, for han hadde så lyst til å møte alle sammen.

– At det skulle skje nå som han er død, er forferdelig å tenke på, sier den sterkt pregede fetteren.

HVIL I FRED: Sørgende tenåringer minnes Lavin og Ahmed, som ble drept da Anton Lundin Pettersson gikk amok med sverd og kniv på Kronan skole torsdag. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
HVIL I FRED: Sørgende tenåringer minnes Lavin og Ahmed, som ble drept da Anton Lundin Pettersson gikk amok med sverd og kniv på Kronan skole torsdag. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND

Takket politiet

Lavins far gikk bort til noen politifolk som sto utenfor skolen og takket dem for innsatsen. Han henvendte seg også til noen unge gutter og sa til dem at de må respektere alle mennesker, uansett.

20 år gamle Lavin Eskandar jobbet som hjelpelærer på Kronan skole. Han ble det første drapsofferet da Anton Lundin Pettersson (21) gikk til angrep med sverd og kniv torsdag.

Flere vitner har beskrevet hvordan han kom løpende og forsøkte å beskytte barna da Pettersson gikk til angrep.

– Han nølte ikke et sekund. Det er jeg sikker på. Han reddet livet til så mange. Han er en helt. Jeg er så stolt. Men jeg vil jo helst ha ham trygt her hos meg, sa Lavins storebror Leith til TV 2 fredag.

Vil hedre 20-åringen

Han beskriver en bror som var likt av alle. Lavin drev med film og musikk, og Leith forteller at flere svenske artister har kontaktet ham for å vise sin medfølelse. Det skal også være snakk om å lage et minnealbum.

– Han var så fantastisk mot alle. Og særlig barn, forteller broren til TV 2.