RISIKERER NY FORVARINGSDOM: Julio Kopseng må møte i retten igjen neste uke.
RISIKERER NY FORVARINGSDOM: Julio Kopseng må møte i retten igjen neste uke.

Forvaringsdømt danser i retten på nytt

Danseren Julio Kopseng, som tidligere er dømt for elleve voldtekter, må møte i retten i en ny og omfattende voldtektssak neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

38-åringen, som soner en forvaringsdom etter at han i februar i år ble dømt for voldtekt av ni kvinner, kan denne gang bli dømt for åtte fullbyrdede voldtekter og ett voldtektsforsøk. Han er tidligere også dømt til fengsel i tre og et halvt år for voldtekt av to kvinner.

Kopseng er denne gang tiltalt for ved tre anledninger å ha bedøvd eller dopet ned kvinner for deretter å ha gjennomført samleie med dem. I fire av sakene er han tiltalt for ved vold eller truende atferd for å ha skaffet seg seksuell omgang med kvinner.

Ifølge tiltalen har han også voldtatt en kvinne som enten sov eller var ute av stand til å motsette seg handlingen.

I tillegg er han tiltalt for voldtektsforsøk inne på et toalett på utestedet Rockefeller i Oslo i februar 2002.

Voldtektene danseren er tiltalt for, strekker seg fra 2001 til 2012. De har ifølge tiltalen skjedd flere steder i Oslo, i Hønefoss og på Bali i Indonesia.

Statsadvokat Guro Hansson Bull skriver i tiltalen at det kan bli lagt ned påstand om forvaring. Eventuelle sivile krav fra de fornærmede kvinnene vil fremmes av deres bistandsadvokater. (©NTB)