OVERNATTER I BILLETTKØ: Susanne Andersen, Birgitte Betten, Hedda Askheim, Louise Gereke, Gøril Eriksen og Helene Brevik har slått opp telt utenfor Colosseum i Oslo. Foto: Arild Brevik / TV 2
OVERNATTER I BILLETTKØ: Susanne Andersen, Birgitte Betten, Hedda Askheim, Louise Gereke, Gøril Eriksen og Helene Brevik har slått opp telt utenfor Colosseum i Oslo. Foto: Arild Brevik / TV 2

Fansen overnatter i kø for Hunger Games-billetter

Den mest ivrige fansen har allerede overnattet en uke utenfor Colosseum Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18. november er det klart for norgespremiere på den etterlengtede, fjerde filmen i The Hunger Games-serien. 

Filmen er den aller siste, og for siste gang møter vi Katniss Everdeen, spilt av Jennifer Lawrence, i hennes kamp mot de onde.

Venninnegjengen Susanne Andersen, Birgitte Betten, Hedda Askheim, Louise Gereke, Gøril Eriksen og Helene Brevik, har slått opp telt utenfor Colosseum kino i Oslo. 

Mye hype rundt premieren

Søndag legges nemlig premierebillettene ut for salg, og dette er noe jentegjengen på 17 år ikke vil gå glipp av.

– Det er utrolig kult å være på premieren. Det er mye hype rundt filmene, ofte så kommer det noen skuespillere, det er DJ, og mange møter opp i kostymer. Det er rett og slett veldig, veldig kult! sier Helene Brevik.

Fredag ettermiddag etter skolen dro jentene rett bort til Majorstua og satte opp leir i køen. De ble nummer 22 i køen – noen har allerede vært der en uke.

Når mørket har falt på fredag kveld, forbereder jentene seg på en kald natt.

– Vi har tatt med alt vi har av tepper og puter, og vi har på oss masse ulltøy. Så dette skal nok gå bra! sier jentene.

Spiller kort, spiser mat og hygger seg

De har det riktig så hyggelig, og sier at det er svært sosialt å overnatte i billett-kø.

– Det er veldig mange hyggelige mennesker, og stemningen er god. Vi sitter og spiller kort i teltet, spiser mat og ser på film. Vi har kun lov til å forlate plassen vår i køen i én time om gangen. 

– Hva er så spesielt med akkurat disse filmene?

– Det er en sterk kvinnelig hovedrolle. Hun jobber mot umulige odds for å vinne over de onde. Karakterene er veldig kule, og historien er ikke bare romantisk, men også dramatisk og underholdende. Man kan kjenne seg igjen i karakterene, sier Helene Brevik.