Dommerne om Patricks brev til moren: – Jeg blir rørt og glad

Se hva dommerne mener og se alle opptredenene fra årets andre direktesendte semifinale i Norske Talenter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ni semifinalister står på scenen under årets andre direktesendte semifinale i Norske Talenter.

Nedenfor kan du se hva de fire dommerne Mia Gundersen (53), Bjarne Brøndbo (50), Linn Skåber (45) og Suleman Malik (24) mener om kveldens talenter.

Du kan også se alle opptredenene om igjen.

Trykk F5 (PC) eller cmd+R (Mac) for å se siste versjon av artikkelen.

Funk rørte alle – nok en gang 

Første deltaker ut i kveld er dansegruppa Funk, som består av fem medlemmer fra Bodø. Da de stilte på sin første audition, fikk deres glade tilstedeværelse dommer Bjarne til å bryte ut i gråt.

Også denne gangen rant tårene hos både publikum og programleder Solveig Kloppen. 

Mia var både imponert og rørt.

– Dette rørte meg langt inn i sjela. Vet dere hvorfor? Fordi dere er ekte solstråler og dere varmer hvert et hjerte som ser dere. Og selv om dere er så vakre som dere er, vet jeg en ting, og det er at dere har jobbet beinhardt. Og det å jobbe så hardt som dere, er det ikke alle som gjør. Dette var bra folkens, sa Mia.

– Jeg synes dette var så kjempebra og det var så gøy å se at dere hadde løftet det så mye fra forrige gang. Det var flere elementer, med kapper og fyrverkeri. Dere får hele salen til å le og juble, sa Linn. 

Imponerte med beatboxing

Andre deltaker på scenen i kveld var beatboxer Mathias Nondal Lereim (15) fra Sogndal. 

Suleman likte sceneshowet i kveld, men hadde også konstruktive tilbakemeldinger. 

– Det jeg liker skikkelig godt med deg, er at du tar det med ro. Jeg liker karakteren du har. Du står der og beatboxer og nailer det. Men jeg kan være ærlig og si at jeg forventet litt mer trøkk, at det var litt mer avansert, sa han.

Bjarne var også fornøyd med det han så og hørte under 15-åringens opptreden, som inkluderte bilder fra ulike steder i verden.

– Jeg synes hele greia var spennende. Jeg tror kanskje jeg kunne tatt noen av de stedene du tok oss med til, uten å se bildene. Jeg kunne kjent Copa Cabana og Brasil. Det var en spennende måte å ta oss med på en reise på. Jeg synes dette var veldig flott, mente musikeren.

Chris og kjæresten imponerte med akrobatikk

Chris Pettersen (29) var tredje semifinalist ut. Hans akrobatiske kunster fikk dommerne til å svette bak bordet.

– Det her var heftig! Jeg svetter fremdeles! Takk for at du kom. Jeg koste meg skikkelig, sa Suleman.

Også Linn var begeistret. 

– Det er helt nydelig, igjen! For en utrolig kul idé, med stige og alt. Det er så lekkert å se på. Dette er ikke min favorittgreie, men du får det til å bli min favorittgreie fordi du er så god. Og du har en utrolig vakker og kul kjæreste. Jeg ville komet og sett dere på sirkus når som helst, sa hun. 

– Jeg har brukt begrepet verdensklasse. Jeg har aldri sett noe sånt. Jeg har vært på sirkus, og dette synes jeg var utrolig artig og flott å se på. Jeg skjønner ikke hvordan du finner en sånn kjæreste som vil være med på dette. Det dere gjør er fantastisk, kommenterte Bjarne.

Dommerne begynte å gråte av Karis sang

Sangglade Kari Høgh Arnesen (13) fra Bergen imponerte da hun sang foran dommerne på audition.

Hennes livetolkning av John Legends «All of me» fikk Mia til å finne fram lommetørklet. 

– Kari, du er så tydelig et talent! Takk skal du ha, sa hun og tørket tårene. 

– Herlighet ... Du har en veldig ærlig formidling. Når du er 13 år, er det lett å ville for mye. Men du bare tar fram det som bor i det. Dette var aldeles nydelig, fortsatte hun. 

Gundersen var ikke den eneste som lot seg røre av Karis røst. Også Linn slet med å holde tårene tilbake. 

– Du har en spesiell kraft i deg og du tør å stole på den. Du ligner bare på deg selv og jeg tror at Norge godt kunne tatt imot Kari-feberen. Jeg begynner å gråte litt, jeg også, faktisk. Det er så ujålete og fint. Jeg blir veldig rørt av deg, sa hun.

Dommerne i irritert harnisk over illusjonist

Det ble også tid til magi i årets andre semifinale. Henrik Johansson (28), alias Michael Mendoza, irriterte dommerne med sine illusjoner i kveld. De var heldigvis irritert på en positiv måte.

– Jeg blir forbannet av å se på dette! «Hvordan klarte han det?!» Dette var en nice performance, sa Suleman engasjert.  

Linn var også temmelig opphisset. 

– Jeg blir dritirritert! Jeg skjønner ingenting! 

Bjarne var heller ikke klok på hva som foregikk på scenen. 

– Jeg forstår ingen verdens ting! Jeg synes dette er rock'n'roll blandet med magi og entertaining. Det kunne like så godt være Las Vegas. Dette er stor scenekunst. Det er fart, røyk og eksplosjoner! Jeg liker hele greia og du leverer, sa han.

Fikk dommerne til å danse med funk 

Baba Soul & The Professors of Funk med Hugo Pereira i spissen spiller funky New Orleans-musikk og ønsker å bringe soul og funk tilbake til folket.

Dommerne følte definitivt funken.

– Dere lager uten tvil masse, masse liv! Dere er dyktige folk, og gode musikere. Dette er jeg sikker på at det er veldig mange som kunne tenkt seg på julebordet, sa Mia. 

Linn hadde ingen ønske om å vente til jul. 

– Jeg vil ha alle i stua mi! Konseptet er så bra sammensatt. Blåserne, de fine damene, trommisene. Man blir så glad! Dette var skikkelig bra, mente hun.

Suleman mente bandet var en etterlengtet deltaker i kveld.

– Det er DETTE jeg ville se i dag! Akkurat dette ville jeg se! Det er heftig, altså. Jeg likte det, sa han.

Patrick rappet for moren igjen – fikk tårene til å renne

Med millioner av visninger og hyllester fra både dommere, publikum og superstjerner, var det store forventninger knyttet til rapper Patrick Jørgensen (23), som fikk gullknappen av Linn da han opptrådte på audition.

I kveld rappet han et brev til moren, som døde i fjor høst. Også denne gangen måtte tårer tørkes. 

– Jeg liker deg enda bedre enn sist, begynte Linn. 

– Det er noe med deg. Det er litt ubeskrivelig. Du har noe helt spesielt. Jeg kan ikke forklare det, men jeg skal prøve. Jeg blir rørt og glad på en gang. Det er noe med at stemmen din er som et åpent sår, samtidig som det er en salve, fortsatte dommeren før hun måtte tørke tårene. 

Også Mia mente 23-åringen gjorde suksess ut av sorgen etter moren.

– Du er en poet. Og du leverer hele veien. Du viser at det kommer noe ut av sorg. Den kreativiteten du bruker på din sorg er noe som når ut til alle. Alle har vært der en eller annen gang. Så tusen takk, Patrick.

Bjarne innrømmet at hip hop egentlig ikke er hans sjanger. Men det satte ingen stopper for begeistringen for bergenseren.

– Jeg liker musikaliteten. Jeg liker den Eminem-måten å gjøre det på. Jeg er veldig glad i Eminem selv om rap egentlig ikke er min musikkstil. Jeg er glad i det du gjør og jeg liker refrenget som kommer. Jeg liker at jeg hører alle ordene godt, sa han.

Se Patricks brev til moren øverst i artikkelen.

Jodlet seg til skryt

Trine Cecilie Kvambe (43) har jodlet siden hun var liten. 

Dommerne mente 43-åringen traff alle tonene i kveld. 

– Jeg synes jodling er fint. Jeg likte orkesteret. Jeg er glad i trekkspill. Det er fin underholdning! Det var klokkeklar sang og god levering, mente Bjarne. 

Også Mia var positiv. 

– Jeg synes absolutt at vi trenger en jodle-Trine i Norge! Du synger bra. Du jodler bra. Det er haugevis av oktoberfestivaler rundt omkring, og jeg tror du kan få en stor stjerne der! Jeg liker det kjempegodt! 

Avsluttet med a capella

Siste deltaker ut i kveld er a capella-korgruppa The Monday People. De fikk kun tre dager på å øve fordi de ble hentet inn etter at popping-danser Carl Vaughns trakk seg tidligere denne uka

Dommerne mente mangelen på øving ikke var merkbar etter deres fremføring av musikk fra Hakkebakkeskogen. 

– Så gøy at dere er her igjen! Jeg synes dette er innmari gøy. Og det at dere har knadd denne låta er innmari gøy. Alle kan den, og vi kan den ikke. Vi hører på historiene deres og det er veldig lekkert gjort. Man blir veldig glad i dere og dere er en skjønn gruppe, sa Linn Skåber.

– Jeg synes dette er elegant. Det er musikalsk, og det er energisk. I den sjangeren dere opererer i, er det enestående bra, mente Bjarne.

Mia mente at The Monday People var en verdig avslutning på kvelden.

– Dette her var en skikkelig opptur! Rett og slett! Dere er så samstemte. Man hører hvert eneste ord. Og for et nydelig musikalsk arrangement dere har laget av en så enkel sang! Det var kjekt å se dere igjen. 

Se det første intervjuet med semifinalistene som er videre i kveld her. Se Norske Talenter fredager klokken 19.30 på TV 2.