DREPT: Lavin Eskander (19) ble drept under skoleterroren i Trollhättan torsdag. Foto: Privat
DREPT: Lavin Eskander (19) ble drept under skoleterroren i Trollhättan torsdag. Foto: Privat

– Jeg så han lå der. Min bror. Rett innenfor døren.

TROLLHÄTTAN, SVERIGE (TV 2): Torsdag ble Lavin (20) drept på Kronan skole. Da storebror Leith (22) kom frem, var det for sent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble 20 år gamle Lavin Eskander drept da en 21 år gammel mann tok seg inn på Kronan skole i Trollhättan. Mannen gikk til angrep på elever og lærere med et sverd og Lavin var hans første offer.

– Hans liv kjennetegner hans død. Han tenkte mer på andre enn på seg selv. Og slik døde han, sier storebror Leith til TV 2. 

Hjerteskjærende skrik

Hele familien var i dag samlet i dyp sorg over tapet av den 20 år gamle lærerassistenten. Utenfor hjemmet har de hørt hjerteskjærende skrik fra andre sørgende og flere mennesker har kommet med blomster.

– Det går ikke an å beskrive hvordan vi har det nå. Mamma og pappa bare skriker. Jeg forstår ikke at det er sant, sier Leith.

I går fikk familien en telefon om at det hadde vært et angrep på skolen der Lavin jobber, og at han var skadet. Da de kom frem beskriver broren at det var et grusomt syn som møtte dem.

– Jeg så han lå der. Min bror. Rett innenfor døren. Han lå der lenge. Han var det første offeret, sier 22-åringen.

– Han nølte ikke et sekund. Det er jeg sikker på. han reddet livet til så mange. Han er en helt. Jeg er så stolt. Men jeg vil jo helst ha ham trygt her hos meg, fortsetter han. 

Han beskriver en bror som var likt av alle. Lavin drev med film og musikk og Leith forteller at flere svenske artister har kontaktet ham for å vise sin medfølelse. Det skal også være snakk om å lage et minnealbum.

– Han var så fantastisk mot alle. Og særlig barn, forteller broren til TV 2.

Føler ikke hat

Hele familien har vært engasjert i lokalsamfunnet i Trollhättan i mange år, og brødrenes far er en kjent mann på de ulike fritidsklubbene i området. Han har jobbet mye på klubben som ligger vegg i vegg med skolen der sønnen ble drept i går.

Leith Eskander sier han ikke kjenner noe hat overfor gjerningsmannen.

– Jeg elsket min bror så mye, så det finnes ikke rom for hat i meg nå. Men jeg vil kalle dette terrorisme selv om han var en hvit mann, sier broren til TV 2 .

Han og familien ønsket ikke å la seg avbilde i dag.