DREPT: Ifølge GT var det i denne låven, rett ved kafeen der hun jobbet, at Lisa Holm (17) ble drept. Foto: Privat/ROAR DALMO MOLTUBAK/TV 2.
DREPT: Ifølge GT var det i denne låven, rett ved kafeen der hun jobbet, at Lisa Holm (17) ble drept. Foto: Privat/ROAR DALMO MOLTUBAK/TV 2.

I dag får vi vite hva politiet vet om drapet på Lisa Holm

VÄSTRA GÖTALAND (TV 2): Det er varslet at tiltalen mot den siktede i Lisa Holm-saken vil komme fredag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lisa Holm (17) forsvant på kvelden søndag 7. juni, etter at hun hadde vært på jobb på en Kafe i Blomberg utenfor Lidköping i Sverige. 

Fredagen etter, 12. juni, ble hun funnet drept. Politiet var raskt ute og sa det var snakk om et drap, men har vært sparsomme med opplysninger. De har ikke uttalt seg om hvordan 17-åringen ble drept. 

Legger frem bevisene

Fredag kommer tiltalen mot den 35 år gamle litaueren som er mistenkt for drapet. 

Ifølge Gøteborgs Tidning (GT) ble 17-åringen funnet fullt påkledd i et provisorisk bolighus på gården Martorp, få kilometere fra åstedet.

Avisens kilder opplyser at det ble funnet blod som tilhører den 35 år gamle mistenkte litaueren flere steder på Lisa Holm.

Fredag vil påtaleansvarlig Lars-Göran Wennerholm levere inn tiltalen mot 35-åringen, og avisen GT mener å ha fått bekreftet flere detaljer rundt hvordan politiet mener drapet på Lisa Holm skjedde i juni:

  • Lisa Holm ble kvalt til døde med et kraftig tau
  • Drapet skjedde i låven ved Café på Klostret i Blomberg
  • Holm ble transportert til Martorp gård og gjemt i et midlertidig bolighus
  • Tauet Lisa Holm ble kvalt med var fremdeles strammet rundt tenåringens hals da hun ble funnet
  • Lisa Holm ble funnet «hel og påkledd» men altså med blod fra den mistenkte 35-åringen på flere steder.

– Tviler på dom

35-åringen nekter for å ha møtt Lisa Holm, men har ifølge GT problemer med å forklare hvorfor hans DNA, i form av blod, er funnet på den drepte jenta.

Fredag legges den offentlige delen av saksdokumentene frem. Den består av 2000 sider, hvorav 600 av dem er utskrifter av avhør.

Mannens forsvarer, Inger Rönnebäck, sa forrige uke at politiets etterforskningsmateriale er for tynt.

– Jeg forventer ikke at det blir noen fellende dom her. Man kan aldri vite hva som skjer, men jeg forventer ikke at min klient blir dømt, sa Rönnebäck til Expressen.

Tre pågrepet

Fem etter at 17-åringen forsvant ble to brødre og en kvinne, alle fra Litauen, pågrepet. Dette var samme dag som hun ble funnet drept.

Som TV 2 kunne fortelle i sommer, jobbet de to litauiske brødrene med taktekking på låven rett ved Lisas arbeidsplass. Den litauiske kvinnen hadde også på et tidspunkt hatt vaskejobb på selve kafeen.

Politiet brukte i flere dager mye tid for å sikre spor i og ved låven, og flere bygg var sperret av i mer enn en uke etter drapet.

Politiet gravde blant annet i bakken midt i låven.

Den mistenkte 35-åringens bror og hans kone ble sluppet fri i løpet av sommeren, og er ikke lengre mistenkt for å ha vært med på drapet