Molde ønsket Solskjær velkommen med magisk seier over Celtic

Molde hadde full kontroll og vant 3-1 mot Ronny Deilas menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde-Celtic 3-1

Dagen etter at Ole Gunnar Solskjær igjen overtok sjefsstolen spilte Molde en glimrende hjemmekamp mot Celtic i Europaligaen, og slo Ronny Deilas menn 3-1 i Europaligaen. 

– Dette var veldig kjekt, sier Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Moldenserne topper nå gruppe A midtveis og har en svært god mulighet til å ta seg videre. Råsterke sju poeng lar seg høre i en gruppe med Fenerbahce (4 poeng), Celtic og Ajax (begge med to poeng). 

– Vi trenger tre poeng til, så er vi videre. Vi har satt oss selv i en fantastisk posisjon. Det har vært veldig, veldig godt gjennomført og planlaget. Det er godt å komme inn hit etter å ha vært borte i to år og se hvordan tilstanden er, sier Solskjær.

Kamara sendte Molde til himmels

Celtic la trykk på Molde i innledningen. Leigh Griffiths fikk en stor målsjanse etter tre minutter, men et dårlig mottak gjorde det vanskelig for skotten og Molde-forsvaret fikk klarert.

Og selv om det var Celtic som startet best, så var det Molde som kunne juble.
Mohamed Elyounoussi satte fart etter å ha plukket opp en stygg feilpasning fra Dedryck Boyata. En glimrende pasning spilte Ola Kamara fri, og fra skrått hold satte angriperen inn 1-0 til Molde.

Og vertene var ikke ferdig med det. 19 minutter var spilt da Joona Toivio la inn fra venstrekanten, og inne i boksen ventet Vegard Forren. Midtstoppen fyrte løs, og Molde kunne juble for en råsterk 2-0-ledelse.

Slo tilbake etter 46 sekunder

Molde beholdt tomålsledelsen til ti minutter var spilt av andre omgang. En grufull feilpasning av Martin Linnes endte opp hos Kris Commons, som satte fart fremover, dro seg forbi Vegard Forren og satte ballen iskaldt i mål.

Men Celtic var ikke høyt oppe i mer enn 46 sekunder, for så raskt gikk det fra Commons satte ballen i mål til Mohamed Elyounoussi gjorde det samme på motsatt banehalvdel.

Mattias Moström slo inn fra høyrekanten, og ved bakre stolpe sto Elyounoussi og kunne sette inn Moldes tredje for kvelden.

Molde hadde full kontroll, og tok en råsterk 3-1-seier mot det skotske storlaget.