Rosenborg klarte ikke å hamle opp med røde Lazio

Tapte 3-1 selv om motparten spilte med ti mann nesten hele kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lazio-Rosenborg 3-1

Se kampreferat i videovinduet over!

Rosenborg fikk alle tiders mulighet til å ta en sterk bortseier i Italia da Lazio fikk et rødt kort alt etter fem minutter, men trønderne klarte ikke å gripe muligheten.

Selv med ti mann ble effektive Lazio for sterke, og endte opp med å vinne kampen 3-1. 

– Vi kan ikke forsvare oss som vi gjorde på de tre målene. Det er juniorfotball og det straffer seg mot Lazio, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Rosenborg ble hardt straffet av italienerne på tross av godt spill i store deler av kampen.

– Jeg sitter med en følelse av at vi gjorde det veldig bra. Vi spilte fotball. Men vi kan ikke reise på bortebane og gi bort tre mål. Vi er skuffet. I dag burde vi ha slått Lazio, sier Ingebrigtsen.

I gruppens andre kamp vant Saint-Étienne 1-0 borte mot Dnipro. Det vil si at de to står med fire poeng, mens Lazio har sju og Rosenborg ett når gruppespillet er kommet halvveis.

Dobbeltsmell i metallet

Lazio gikk rett i strupen på Rosenborg og fikk en utrolig dobbeltsjanse etter tre minutters spill. En corner fra Antonio Candreva endte opp hos Lazio-stopper Wesley Hoedt, som stanget ballen i stolpen.

Returen havnet i beina til Stefano Mauri, som på kloss hold og blank klasse klarte å sette ballen i tverrligerren.

Lazio-stopper utvist

Noen minutter senere var det Lazios andre stopper som skulle markere seg, og da Mauricio gjorde det var det med et langt mer negativt fortegn enn Hoedt.

Ole Selnes forsøkte å spille fri Jørgen Skjelvik i bakfrom, og stopperen hadde tilsynelatende kontroll. Et elendig mottak gjorde imidlertid at Skjelvik kunne snappe ballen.

Den lynraske RBK-kanten hadde fri vei mot mål da Mauricio desperat forsøkte å rette opp egen feil, men endte med å meie ned Skjelvik. Dermed dommer Pawel Gil fra Polen opp det røde kortet.

Tok ledelsen med ti mann

Rosenborg festet et grep om kampen etter det røde kortet, men klarte likevel ikke å hindre Lazio i å ta ledelsen etter 28 minutter.

Da Antonio Candreva spilte fri Alessandro Matri mot André Hansen gjorde Lazio-spissen ingen feil, og vertenes ti mann kunne juble.

To stolpetreff for RBK

To minutter senere var Rosenborg svært nær en utligning da Yann-Erik de Lanlay spilte fri Jørgen Skjelvik. Han kom til avslutning fra skrått hold, men ballen gikk i tverrliggeren for RBK-spilleren.

Seks minutter senere smalt det i metallet nok en gang for Rosenborg. En strøken pasning fra de Lanlay endte opp på pannebrasken til Alexander Søderlund som kom på et stormløp inne i boksen, men alt det endte med etter avslutningen var at det sto 2-2 i stolpetreff.

Lazio doblet

Lagene gikk til pause på 1-0, men ni minutter ut i den andre omgangen doblet vertene ledelsen.

Rosenborg ga vekk ballen på egen halvdel, og ballen endte opp hos målscorer Alessandro Matri i bakrommet. Med to Rosenborg-spillere rundt seg la han ballen ut til Felipe Anderson, som bredsidet inn 2-0 for Lazio fra 16 meter.

Søderlund reduserte

Etter scoringen tok Rosenborg ut Mikael Dorsin. Inn kom Tobias Mikkelsen, og Jørgen Skjelvik ble flyttet ned på venstrebacken. Det skulle betale seg.

Etter 69 minuter kombinerte de to fint på venstrekanten, og Jørgen Skjelvik slo et godt innlegg foran mål. Der ruvet Alexander Søderlund høyest, og RBK-toppscoreren stanget ballen kontant i kassa.

Et par minutter senere endte det nesten med nok en Søderlund-scoring etter et Skjelvik-innlegg, men denne gangen gikk ballen til side for mål.

Hardt straffet

Etter 78 minutter klønet Yann-Erik de Lanlay det til og la Lazio-venstreback Stefan Radu i bakken i egen boks.

Antonio Candreva stilte seg opp for å ta straffen, men André Hansen vartet opp med en strålende redning. Dessverre for Rosenborg gikk ballen tilbake til Candreva, som kunne sette returen i det åpne målet.

Straffebom

Tre minutter på overtid ble Anders Konradsen lagt i bakken og det var Rosenborgs tur til å få straffe. 

Den stilte Alexander Søderlund seg opp for å ta, men Lazio-keeper Etrit Berisha reddet det som ble kampens siste spark på ballen.