KAMPEN MELLOM VERDENSSTJERNENE: Oppgjørene mellom Real Madrid og Barcelona er stjernespekket, men nå hevdes det at noen helt andre kan bli matchavgjørende i november. FOTO: EMILIO MORENATTI /
KAMPEN MELLOM VERDENSSTJERNENE: Oppgjørene mellom Real Madrid og Barcelona er stjernespekket, men nå hevdes det at noen helt andre kan bli matchavgjørende i november. FOTO: EMILIO MORENATTI /

Dommer hevder han ble presset til å favorisere Real Madrid mot Barca

Alvorlige beskyldninger i forkant av El Clásico i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En advokat har ifølge Marca ha rapportert til en anti-korrupsjonsenhet i Barcelona at en assistentdommer i La Liga er blitt presset av den spanske dommerforeningen til å dømme i favør av Real Madrid, i kampen mot Barcelona som skal gå av stabelen 21. november.

Assistentdommeren hevder at et medlem av dommerforeningen i september opprettet telefonkontakt med en toppdommer som var blant de heteste kandidatene til å dømme kampen.

Det hevdes at vedkommende ba dommeren om å kontrollere kampen på en slik at dømmingen gikk mot Barcelona.

– Veldig alvorlig

Deretter skal dommeren ha kontaktet assistenten sin, og gitt beskjed om at det var bedre at de kontroversielle avgjørelsene i kampen ble tatt av ham i stedet for hoveddommeren, ettersom kamplederen generere flere kontroverser og blir nøyere gransket av media.

– Det er en veldig alvorlig sak, det er ekstraordinært alarmerende. Det som må gjøres etter slik anklager er å få klarhet i det så snart som mulig, og gjøre de grepene som trengs. Jeg vil at fotballforbundet umiddelbart skal klargjøre hva beskyldningene omhandler, sier Miguel Cardenal, president i det spanske sportsdepartementet.

– Må stå frem

Han ber dommeren som hevder han ble lagt under press om å stå frem.

– Ingen skal frykte represalier i Spania i 2015. Han har regjeringen, sportsdepartementet og rettssystemet bak seg. Det han må gjøre er å avsløre hva som skjedde og få sportsmyndighetene klare over det ettersom vi vil ta det veldig alvorlig. Dommeren som ble lagt under press må stå frem, og vi vil støtte ham, sier Cardenal til Marca.