SKRIVER NY BOK: Jo Nesbø gjester Senkveld med Thomas og Harald i fredagens sending, og der avslører han at en ny Harry Hole-bok er på vei. FOTO: MARGRETHE MILJETEIG / TV 2
SKRIVER NY BOK: Jo Nesbø gjester Senkveld med Thomas og Harald i fredagens sending, og der avslører han at en ny Harry Hole-bok er på vei. FOTO: MARGRETHE MILJETEIG / TV 2

Jo Nesbø avslører: I gang med ny Harry Hole-bok 

Forfatteren sa tidligere i år at han hadde lagt Harry Hole på hylla – nå kommer politietterforskeren tilbake.

Det var i mars i år at den populære forfatteren Jo Nesbø (55) fortalte til TV 2 at han hadde lagt bort rollefiguren og antihelten Harry Hole for en god stund.

Han var usikker på om boka «Politi» fra 2013, den tiende boka om Hole, ville bli den siste.

Vil ikke si når den kommer

Under innspillingen av fredagens «Senkveld med Thomas og Harald», avslører Nesbø imidlertid at han allerede er i gang med en ny bok om den populære politietterforskeren.

– Jeg har begynt å jobbe på en ny Harry Hole-bok. Men jeg vil ikke si noe om når den kommer. Det er vanskelig å love, sier han.

Onsdag ble det klart at den storslåtte Hollywoood-innspillingen av Jo Nesbøs «Snømannen» vil bli i Oslo, og innspillingen skal etter planen starte allerede i januar. Det bekreftet den nylig avgåtte kulturbyråden Hallstein Bjercke til NRK.

Til «Senkveld» forteller Nesbø at han ikke tør å feire på forskudd.

– Jeg vet at det gjenstår litt til før det er sikkert at det skal filmes i Oslo. Det er et par hinder igjen. Og store Hollywood-filmer har blitt avlyst før, sier Nesbø.

Reiser bort når «Snømannen» spilles inn

– Men det er veldig stas at det kommer en så stor produksjon til Oslo. Oslo er en egen karakter i bøkene, byen er viktig for historien. Dette er bra både for norsk og amerikansk film, sier Nesbø.

Selv vil han være bortreist mens innspillingen pågår, og han har ingen planer om å legge seg opp i hvordan filmen lages. Han overlater alt til den svenske regissøren Tomas Alfredson, som står bak blant annet «La den rette komme inn» og «Muldvarpen».

– Han er en av mine favorittregissører. Historien er i de beste hender. Han skal lage sin egen fortelling, sier Nesbø.

Liker ikke å møte fansen

De siste årene har Nesbø blitt en stor stjerne, og han blir møtt med applaus og lange signeringskøer over hele Europa. Men den suksessrike forfatteren synes det er vanskelig å forholde seg til fansen.

– Jeg er en forfatter som ikke liker å snakke med leserne mine. Jeg liker det ikke. Jeg er på sett og vis en vennlig fyr, jeg vil at folk skal få det som de vil. Og alle spør om jeg ikke kan være litt snillere med Harry Hole, om han ikke kan gifte seg og bli lykkelig, sier han.